ANNONS
Integritet på Tailsweep

Skördefest-rapport från Hantverks & Mat marknaden på Ekerum, Öland!

/

Mitt i natten kommer detta inlägg, men vi har ju nyss kommit hem från en tripp runt ön för att spana in skördefesten och konstnatten som råder just nu! Oj så mycket fint, gott och trevlig de finns överallt!! Förstår ni nu varför jag ääääälskar höst & skördefest!!? Vi packade in barnen i bilen och tog sikte på Hantverks & Matmarknaden på Ekerum, på mellersta ön. DÄR hade jag kunnat gå hur länge som helst, så jag funderar skarpt på att ta en repris dit imorgon! 😉 Därefter styrde vi kosan mot barnens önskemål, nämligen ”Spökgården”!! Ett stort minus med 50:- i inträde för både vuxna o barn, men visst barnen älskade de och hade jättekul och blev JÄTTEskrämda!! Mooohaahaaa!! 😉

Åter till matmarknaden i Ekerum då…
Det var verkligen kvalité över alla matutställare, rakt igenom. Grymt fint ordnat allting! När det är så, då är det riktigt kul att bara gå och strosa runt, provsmaka, babbla med folk och bara njuta av stämmningen! Jo, jag ska dit imorgon igen!! *basta*

Jag hittade massor av gott som fick följa med hem.

Provsmakning av allt får bli imorgonkväll, men de mesta har jag ju redan smakat på själva marknaden! 😉 Nåt som föll mig i smaken var alla dessa ostar, provade en komjölk mögelost vid namn ”Rocka fett”, DEN var helt gudomligt god. Även en ”Blå Astrid” och en marinerad ko-fetaost! Oj så gott! En halv bit röd calvados-ost gick också hem!

De här med att älska ost, framförallt mögelost och andra krämiga ostar får jag behålla för mig själv. Nicke gillar bara 2-3års lagrade prästostar, inte mögel för fem öre! Barnen äter mögelost, men då ska den va i en pastasås av något slag. Men däremot korv!! Massa goda korvar hittade vi. Och de tycker alla om! Whiskeykorv, älgkorv, grönpepparkorv, vitlökskorv, lammkorv, salami mm…

När vi kom fram till ståndet med rökt kött började jag leta febrilt efter en fin bit rökt ren eller hjort… Och jag fann vad jag letade efter! En rökt hjortrulle, sååå fin alltså!! Den ska bli spännande att provsmaka!

Mer då!!?
Norrlänning som jag är så brukar jag också fastna vid stånden som skyltar om Hjortron! Och denna hjortronvinäger måste ju bara vara nåt alldeles extra! Eller hur? 😉 Förra marknaden jag var på hade jag ju en liten date med ”Lant-tanten” och bunkrade upp med hennes hjortronsylt som var enormt god! Även hon fanns på plats idag! Missa inte hennes varmrökta fjällröding säger jag bara…. *S*

Hemkokta karameller och självklart Ölands Choklad måste man ju prova också!

Efter både marknaden och spökgården åkte vi förbi goa vänner på äppelkaka och kaffe och sen vidare hemåt. Riktig rusningstrafik, mitt i natta – Helt underbart ju! 😉 Då var barnen bra nöjda och trötta och somnade i bilen bägge två! Imorgon tar vi nya tag!!Slottsruinen och ”Fårets Dag”, Borgholms storgata o torg som man måste stosa runt lite på, ”Solberga Gård” och lite annat smått o gott blir de då!

Nu ska jag nog krypa ner o sova så man har energin i behåll när solen går upp igen! De va lite från mig här o nu… Återkommer imorgon! Trevlig helg på er!!


Nicke spanar in utbudet av alla rökta korvar.


Whiskeykorv & Grönpepparkorv…


De va ju som sagt inte bara en matmarknad utan även hantverk av alla slag! Som dessa tjusiga betonghantverk!


Korv å ost, korv å ost, korv å ost!! 😉


Ölands Choklad! Har ni provat??


Med iPhonen blir de inte så värst bra bilder när de börjar skymma, här landade fokus visst på karameller och klubbor! 😉 Hmm… Vart tog barnen vägen??


Hjortrulle som jag tror skarpt på! Och vinägern med hjortron!


Ost och korv! IGEN!


Här har vi den goda ”Rocka fett” en komjölks mögelost som är väldigt snarlig en roquefort! Grymt god, salt & krämig.


Jag köpte barnen varsitt halsband… Herregud, man kan väl inte BARA handla mat heller!! 😉

28
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00