Ullared, TV-Morgan & lite nytt till köket!


Glöggmuggar, 7kr/st. Fanns i färgerna svart, vit & röd.

Hej på er!! Igår var vi en tripp till Ullared, de vet ni ju! Och precis som Ullareds hemsida skriver så är det verkligen högsäsong v.38 till v.50! Oj, oj så mycket folk. Vi startade tidigt, eller nja, de beror på hur morgonpigg man är men 06:00 är himla tidigt för mig! 😉

Med två barn i bilen och ett (tack å lov) vuxet sällskap fick vi en trevlig tripp både dit och hem. Många kiss och fikapauser så vi var inte hemma på ön igen förrän 22:30 ungefär! Men himla kul hade vi!

Tanken var ju att jag skulle hitta lite nya grejer till Jolines rum som vill förnya sig lite med andra färger osv. Svart & Lila/Metallic blev resultatet av våra fynd! Ny taklampa, gardiner och ryamatta, sen ska jag pyssla lite med målarpenseln, möbler om o rensa lite leksaker som inte används osv. Alltid kul att ha ett höstprojekt på gång för de lär ta sin tid det här! 😉

Förutom det så blev de såklart kläder till barnen. Overall, termobyxor, fleece, tröjor, leggins, kalsonger, trosor, strumpor och annat bra att ha i höst/vinter. Känns himla skönt, och till otroliga priser dessutom.

Hann inte med så mycket till varken mig, maken eller köket men de får väl bli en resa till innan jul för lite julklappsinköp till barnen också!


När vi stod i kassakön viskade Joline till mig ”Kolla MAMMA!!! KOLLA!!! De är ju MORGAN!!!???” Jomen! Där stod han så flitigt och arbetade med en pall och packade upp varor. Jag gav Joline min iPhone och skickade iväg henne dit. ”Säg att du bara vill ta en bild på honom”sa jag! Å de gjorde hon. Han var snäll och pratade med henne och frågade vad hon hette och hur gammal hon va och hon upplyste honom om detta, plus att hon bodde i Öjkroken! 😉 Lite kul faktiskt att se honom live så många avsnitt som man följt ändå!


Dessa små skönheter gott folk har jag letat efter lääääänge!! Små, små tartlettformar, 10cm i diam med löstarbar botten. Tänk er små portionspajer, västerbottenspaj, hallonpaj, kolapaj etc etc… Åh, va jag har längtat efter att hitta såna här! 49kr/4st!


Mortlar har jag flera stycken, men jag älskar dom! Dom är charmiga, robusta och rejäla och jag trivs med dom i köket så det blev en Skeppshult denna gång!


Hmm…. Ja, vad ska jag säga nu då….? Borde nog skämmas… För jag har ju alltid sagt att ”i mitt kök kommer aldrig nån fritös in”… Men nu har jag brytit mitt löfte! Jag köpte en fritös!! 😉 Den va ju himla billig och verkade så enkel och bra?!

Egentligen så är jag allra mest nyfiken på att experimetera med olika tempura och att kunna göra egna chili cheese precis som på MAX. Men självklart måste man prova att göra pommes istället för i ugnen och friterade bananer med glass o sirap… Hmm… Men de finns en nackdel! Å den är inte så liten heller! Jag mår så urbota illa rent ut sagt av lukten från friterat. Riktigt illa… Nån fler kanske? Jag kan inte me den där gatuköks-doften i mitt kök… Får väl ha den stå på verandan när man friterar, å andra sidan så kanske det medför att det inte blir så mycket friterat heller, å de är ju ganska bra då iallafall! 😉

Är så vansinnigt trött ikväll så jag återkommer imorgon med recept & nya matbilder! Förresten!!Har ni något favoritrecept på något friterat så får ni gärna dela med er! Jag kan liksom inte komma på så mycket mer än pommes, chili cheese, bananer, och….??? Ja… Jag har inte hunnit klura så mycket mer! Tipsa gärna om du har något riktigt gott recept på lager!

 1. Ellen skriver:

  Hej!
  Brukar titta in här då och då och bli inspirerad av din fina blogg. Har dock sällan kommit mig för att kommentera. Men nu hade jag ett fritös-tips jag måste dela med mig av: äppelpaj!
  Jag gick en matlagningskurs en gång och då fick vi pröva att göra små friterade äppelpajer – som de på McDonald’s fast godare! Minns inte riktigt vad det var för deg, men kan leta upp receptet någon dag…

  En annan favorit, som någon redan nämnt, är hemgjorda langos. Miljoner gånger godare än de bleka varianter man kan köpa på festival… kom ihåg att det ska vara potatis i degen (ibland ser man recept med bara mjöl)!

  Ha det fint!

 2. Kul med roadtrip till Ullared! Jag har faktiskt aldrig varit där, men ska åka på ett premiär-besök senare i höst. Jag ser fram emot det med blandade känslor… 😉

 3. Anna skriver:

  Ja bounty! det friterar Nigella, det ser jättegott ut!

 4. kentucky fried chicken, mycket godare än chicken bits! man använder kycklingklubborna och filéerna på kycklingen! finns en stor variation på recept. Gott är att äta fried chicken med potatismos och gravy, alltså en brun mustig sås som är så himla god till kycklingen. (detta är typisk amerikansk husmanskost, också kallat comfort food för man blir så varm o goo av det:) kanske inte världen nyttigaste dock!

  nu när jag ser din fritös vill jag också ha en, även fast jag också hatar lukten av friterat…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..