Lammet & Grisen, riktigt god mat i mysig atmosfär


Hej på er!! Här kommer lite bilder från vår resa till Lammet & Grisen igårkväll. Bilderna är tagna med ajfånen, så ni får stå ut med lite bristfällig kvalité här å där! 😉

Lammet & Grisen ligger i utkanten av Löttorp på norra Öland och hit krävs verkligen ett besök varje sommar! Arrangerad bussresa för privat sällskap är himla lämpligt om man inte vill köra och dessutom få en massa trevliga ölänningar att surra med! Ät hur mycket du vill för ett pris, och det är alltså lamm & gris som gäller. En rejäl grillbuffé med massor av tillbehör, och kött som trancheras direkt framför ögonen allt efter eget önskemål vad man vill ha! Revben, karré, fläskfilé, lammfilé, rostbiff, etc etc…


Krogens rekommendationer… Priserna på drickat är rätt så rejält, men 500kr för maten, för mig, Nicke & Joline är helt okej!


Här grillas ett nyupphängt lamm över glödande kol. Mysig atmosfär och stämningen är på topp! Såna här miljöer älskar jag vad gäller restauranger! Sittplatserna med långbord & träbänkar, stengolv & lummig belysning.


Tallrikarna är inte så extremt stora så det gäller ju att fylla upp rejält! 😉 Tzatziki, vitlökssås, vitlökssmör, rödvinssmör, kvibilleröra, marinerade vitlöksklyftor, BBQsås, köttbullar, kyckling, sallad, chilivinegrette, mm mm…


Vi hämtade en tallrik med kött som vi plockade ifrån, revben, karré, rostbiff, lammfilé… Å man får hämta så många gånger man vill! 😉


Deras potatisgratäng är den godaste jag ätit på krog, krämig, lagom salt & lagom kryddig. Det har liksom inte snålats med något här precis! Vitlökssmör till köttet, majs i kryddstark marinad, örtagårdssås som är något utöver de vanliga, grymt god!! Sparris, sådär perfekt tillagad & varma bröd. Man går inte hungrig härifrån iallafall. Vill man inte ha gratäng finns både bakpotatis, potatissallad, och andra sallader av välja bland. De finns även köttbullar & potatismos, lingon och gräddsås till barnen eller till de som inte vill ha grillat.


I baren beställde vi in dessert. Vaniljglass med hemkokt kolasås & jordgubbar… Vi behövde nästan inte åka buss hem för man kunde lika väl rulla själv! 😉 Jädrans så gott det är alltså, längtar redan till nästa sensommar!


En mysig idyll på norra öland som man inte får missa!

 1. Ingela skriver:

  Kanske något sent svar på en kommentar men Emil, hoppas du skojar 🙂 Annars är det väldigt onödigt sagt. Det är väl inget hemskt med att se ett grillat lamm, det är ju så det ser ut! Alla djur är heller inte uppväxta i misär och såvida du inte har info om gården där lammet är slaktat kan du inte klaga. Människor har slaktat djur i alla tider, så det är inget konstigt med det. Visst kan man tänka på att äta mindre kött för miljöns skull men att reagera som du gör är en aning överdrivet.

 2. Emil skriver:

  Usch, hur kan du anse att det är mysigt när de använder lik som blickfång? Mycket osmakligt av dem att slänga ett lamm i ansiktet på deras besökare. De flesta som äter kött låtsas ju inte veta vad det kommer ifrån då de aldrig skulle kunna äta det om de såg benen och huvudet (som i det här fallet var barmhärtighetsfullt avhugget). Att skylta med kroppsdelar är ju värre än nazisternas ”lampskärmar” (som förövrigt visade sig vara en lögn) och ingen civiliserad eller djurvänlig (människovänlig också för den delen) kan ju anse att det är ”mysigt” med blod och avslitna ben. Vad lär du dina barn egentligen? Att det är okej att föda upp djur i hemska förhållanden för att sedan slakta dem innan de ens har blivit vuxna och som pricket över i:et stoltsera med deras avhuggna lemmar? Såg förövrigt att du låter dina barn hålla på med luftgevär. Det är ett bevis på att du lär dem att våld är bra och en stor andel luftgevärsägare använder sitt vapen till att skjuta barn och djur för skojs skull. Men vill du föda upp mördare så är det upp till dig. Jag tycker om dina recept men det här får vara nog. Hit återvänder jag aldrig igen. Och att ingen annan här reagerat (eller raderar du ”opassande” kommentarer?) visar bara på att hela bunten är hjärtlösa varelser som med sitt stora intag rött kött antagligen är på god väg till en stroke.

 3. Catrin skriver:

  har hört talas om det där stället tidigare, måste besökas!

 4. Therese skriver:

  så himla gott det såg ut, får mig att minnas när vi va uppe i joesjö för många herrans år sedan då serverade dom en amerikansk buffe och det va den bästa buffen jag någonsin ätit. Fanns hur mycket som helst, nästan värt att åka upp ca 30 mil enkomt för att få äta en gång till..

 5. Är det andra priser när högsäsongen är över? har för mig att de var minst 300 kr per man när vi var på Öland i somras. Är det så billigt får vi passa på nästa gång vi kommer över 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..