Lammet & Grisen, riktigt god mat i mysig atmosfär


Hej på er!! Här kommer lite bilder från vår resa till Lammet & Grisen igårkväll. Bilderna är tagna med ajfånen, så ni får stå ut med lite bristfällig kvalité här å där! 😉

Lammet & Grisen ligger i utkanten av Löttorp på norra Öland och hit krävs verkligen ett besök varje sommar! Arrangerad bussresa för privat sällskap är himla lämpligt om man inte vill köra och dessutom få en massa trevliga ölänningar att surra med! Ät hur mycket du vill för ett pris, och det är alltså lamm & gris som gäller. En rejäl grillbuffé med massor av tillbehör, och kött som trancheras direkt framför ögonen allt efter eget önskemål vad man vill ha! Revben, karré, fläskfilé, lammfilé, rostbiff, etc etc…


Krogens rekommendationer… Priserna på drickat är rätt så rejält, men 500kr för maten, för mig, Nicke & Joline är helt okej!


Här grillas ett nyupphängt lamm över glödande kol. Mysig atmosfär och stämningen är på topp! Såna här miljöer älskar jag vad gäller restauranger! Sittplatserna med långbord & träbänkar, stengolv & lummig belysning.


Tallrikarna är inte så extremt stora så det gäller ju att fylla upp rejält! 😉 Tzatziki, vitlökssås, vitlökssmör, rödvinssmör, kvibilleröra, marinerade vitlöksklyftor, BBQsås, köttbullar, kyckling, sallad, chilivinegrette, mm mm…


Vi hämtade

en

tallrik med kött som vi plockade ifrån, revben, karré, rostbiff, lammfilé… Å man får hämta så många gånger man vill! 😉


Deras potatisgratäng är den godaste jag ätit på krog, krämig, lagom salt & lagom kryddig. Det har liksom inte snålats med något här precis! Vitlökssmör till köttet, majs i kryddstark marinad, örtagårdssås som är något utöver de vanliga, grymt god!! Sparris, sådär perfekt tillagad & varma bröd. Man går inte hungrig härifrån iallafall. Vill man inte ha gratäng finns både bakpotatis, potatissallad, och andra sallader av välja bland. De finns även köttbullar & potatismos, lingon och gräddsås till barnen eller till de som inte vill ha grillat.


I baren beställde vi in dessert. Vaniljglass med hemkokt kolasås & jordgubbar… Vi behövde nästan inte

åka

buss hem för man kunde lika väl rulla själv! 😉 Jädrans så gott det är alltså, längtar redan till nästa sensommar!


En mysig idyll på norra öland som man inte får missa!