Ugnspannkaka med Morötter, Fläsk & Lingon

 


Hej på er! Fredagen är här och de blir en snabbis vid datorn nu för strax hoppar vi på bussen upp till Lammet & Grisen på norra Öland!! Guud va gott de ska bli, vi har verkligen sparat oss hela dan och bara ätit absolut nödvändigt för att va så hungrig som möjligt! 😉 Helgrillat lamm & gris, riktigt mört och saftigt. Deras buffé går verkligen inte av för hackor heller. Sallader och aromsmörer, potatisgratäng, bakpotatis, örtagårdssås, färska baguetter mm mm… Ska se om jag kan få till några bilder. Min iPhone 4 som jag beställt kom idag å jag kan väl säga att man bör ha högt IQ för att lära sig hur en sådan fungerar! Haha…!! Men jag ska försöka få lite bilder!

Här däremot får ni ett recept på en lite annorlunda ugnspannkaka med rivna morötter, fläsk och lingon i smeten! Grymt god, med en liten syrlig touch! Antalet ägg i receptet gör att pannkakan blir tjock och mer rejäl. En riktigt höst-pannkaka! 😉 Ha en trevlig kväll nu allihopa, nu måste vi skynda oss!

Det här behöver du :
400 gram rimmat sidfläsk
6 – 7 dl mjöl (jag brukar blanda lite olika mjölsorter)
8 dl liter mjölk
10 ägg
3 rivna morötter
½ tsk salt
225 gram lingon (frysta)

GÖR SÅHÄR :
Skär fläsket i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Ställ in i ugnen på 200 grader och låt fläsket få steka på plåten tills det blivit lite gyllene ca 10 min. Gör under tiden smeten. Häll ner mjölet i en stor bunke, slå på lite mjölk i taget och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken. Knäck i äggen. Riv morötterna och blanda ner i smeten. Salta. Ta ut plåten med fläsket, slå på pannkakssmeten, strö över lingonen och in i ugnen igen ca 30 min.


Stek fläsket direkt på plåten i ugnen. Bara att slå på smeten sen.


Frysta lingon på toppen gav en frisk smak till ugnspannkakan, vill man kan man vänd runt lingonen i lite råsocker innan för att minska på syrligheten!


Middagen serverad!!

 1. Erik skriver:

  Gott om man gillar en blandning av omelett och ugnspannkaka! Jag tyckte dock det var lite väl poröst med så mycket ägg. Smaken var ok men konsistensen gillade jag inte.

 2. matilda skriver:

  ser riktigt gott ut!

 3. Anna J skriver:

  Ugnspannkaka är så gott. Det här med att ha lingon ovanpå och in i ugnen har jag aldrig testat. Det måste testas. Ser precis som Martina J fram emot att läsa om buffén. 🙂

 4. Den buffén ser jag fram emot att få se/läsa mer om…!

 5. Detta låter väldigt smaskigt. Ungspannkaka är en ‘guilty pleasure’ för mig emellanåt, även om jag brukar hoppa över fläsket.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..