ANNONS

Tomatsoppa med gratinerad ostsmörgås

/


Höstens goda soppor står för dörren och först ut kommer en grym tomatsoppa som värmer i detta höstrusk. Här på öland har vi rejäla stormvindar och det är ganska ruggigt ute, då passar de bra med en mustig, het soppa. Ett gratinerat bröd sätter pricken över i:et! Jag älskar soppor, speciellt potatis/purjolökssoppa, och denna tomatsoppan som också är god tillsammans med  färsk baguette som man bryter och doppar! 😉 Vilken är din favoritsoppa?

Det här behöver du :
1 msk smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
2 burkar Mutti krossade tomater
Några droppar D´Elidas chilisås
5 dl stark grönsaksbuljong (el. kyckling)
½ kruka persilja
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret i en kastrull. Finhacka lök och vitlök och riv moroten. Fräs på i kastrullen tills löken blivit genomskinlig. Slå på tomatkrossen, buljongen och några droppar chilisås. Sänk värmen, låt soppa koka ihop ca 10 min. Finhaka persilja och lägg ner precis på slutet. Smaka av med salt & peppar. Servera med gratinerade ost toast.


Bröden är bredda med ett tunt lager dijonsenap, några ostskivor, persilja och flingsalt, rostade i ugn på 225 grader ca 5-8 min.

18
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00