Krabbelurer med blåbär & kolasås


Barnens första skoldag är avklarad så vad passar väl bättre än ett riktigt gott mellis när man kommer hem från skolan! Kanske inte det allra nyttigaste, men e de första skoldagen så e de! 😉 Krabbelurer med stora härliga blåbär med ringlad kolasås! Supersnabbt att fixa på 10 minuter och väldigt uppskattat! Första gången jag stötte på just krabbelurer var när Joline var ca 2år och hade börjat hos dagmamma. Hon stekte såna till barnen till mellanmål ibland och de pratades väldigt mycket om dessa goa krabbelurer så sen dess gör jag dom lite då och då här hemma. Om man river lite muskotnöt i smeten och doppar dom i socker/kanel blir det väldigt likt munkar till smaken när dom är helt nygräddade!

ca 20st
Det här behöver du :
1½ dl strösocker
2 ägg
2,5 dl mjölk
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR :


Vispa ägg och socker luftigt. Blanda ner övriga ingredienser. Rör om tills smeten är jämn och slät. Klicka ut 3msk vardera till små plättar i stekpannan &  stek i smör  på svag värme. Servera med färsk frukt, en klick yoghurt, grädde, glass etc.