Kvällens Plockmat framför TV:n


Kvällens plockmat framför TV:n! Det gäller att ladda upp när det är både ”sommar med Ernst” och ”Vad blir det för mat” efter varann! Det har blivit lite av en traditon nu, hela familjen bänkad i soffan på torsdagar, riktigt mysigt med lite gott att äta till. Vi hoppar naturligtvis över kvällsmaten eller man kan säga att vi ”skjuter upp” den lite bara! Jag stekte en hel kyckling i ugn tidigare idag, och då fick även ett par kotlettspjäll följa med som legat i marinad ett par dar. Varmrökt böckling, kokta ägg, dallassallad, pepparsalami och vitlökssalami, president brieost, körsbärstomater, gurka, vindruvor, kiwi och en god

aioli

! Inte så tokigt va?! 😉

Vad brukar ni ha för mat på era plocktallrikar?

12
0

Grilltallrik med Texas Steak & Kotlettspjäll


Jag glömde ju att lägga ut bilder från i fredags då jag hittade de

fina köttet

på citygross som vi skulle grilla samma kväll. Ett par bitar texas steak och även kotlettspjäll blev det. Detta grillades framåt småtimmarna och de var riktigt gott kan jag upplysa om. Texas steaken var ca 1cm tjocka skivor av fin-fin fransyska. Grillas lätt på var sida för att behålla mörheten. Kotlettspjällen tog lite längre tid så dom åkte på först av allt. Krånglade inte till de med nån speciell marinad utan körde på vår ”vanliga”.

Skar upp färska majskolvar i bitar och penslade även dessa med marianden. Kulpotatis åkte ner i en ”båt” av folié och fick stå på grillen ca 35-40 min med lite olja och goda kryddor! Och sist av allt åkte skivor av baguetter på med vitlök, olivolja & flingsalt. Sååå in i nordens gott allting! Och med en hemmagjord bearnaisesåssom gjorde pricken över i:et somande vi gott sen! 😉


Fina köttbitar!


Kulpotatis i folié.


Färsk majs penslad med marinad.


Hungriga!!?


Och medans man väntar på grillen kan man alltid roa sig med att kladda ner sig med några grillade marshmallows! 😉

13
1

Öland går mot Höst & Skördefesten närmar sig!


Det är underbart nu när de gå mot lite svalare tider, hösten är äntligen på väg. Kantarellerna frodas i skogen, blåbären är stora, de illgröna byts ut mot mustiga röd nyanser på träden och en liten tunn vindjacka åker på! Äpplena börjar mogna, man får kratta lite på gården, rusta trädgårn för vintern, tända en brasa och på mycket länge till och med frysa en smula!! Åhh va härligt!! Hösten är min tid på året, I love it!! 😉 Det absoluta bästa jag vet med denna ö jag bor på är skördefesten. Jag skulle vilja ha skördefest året runt, behöver ingen sommar & ingen vinter – bara skördefest hade räckt! Mysfaktorn är i topp, marschaller fladdar med eld i vinden, halmbalar, pumpor, lila ljung och blomsterkål pryds överallt, grönsaker, skördemenyer, frossande i primörer denna årstid, de e grejer de! Jag kommer lägga ut en hel del bilder från årets skördefest som kommer men tills dess får ni några små godbitar från Äleklinta där Joline och jag var för ett par dar sen och ”rekade” utlfyktsmål! 😉


En liten pippi bragd om livet…


Vy norrut från Äleklinta.


Stenstrand… Här har många barn byggt sina gubbar, stora som små… Så även Joline denna eftermiddag! 😉


Röda markkrypare…


Vilda björnbär…


Drömmar…


Solnedgången utanför köksfönstret…

17
0