Grilltallrik med Texas Steak & Kotlettspjäll


Jag glömde ju att lägga ut bilder från i fredags då jag hittade de fina köttetpå citygross som vi skulle grilla samma kväll. Ett par bitar texas steak och även kotlettspjäll blev det. Detta grillades framåt småtimmarna och de var riktigt gott kan jag upplysa om. Texas steaken var ca 1cm tjocka skivor av fin-fin fransyska. Grillas lätt på var sida för att behålla mörheten. Kotlettspjällen tog lite längre tid så dom åkte på först av allt. Krånglade inte till de med nån speciell marinad utan körde på vår ”vanliga”.

Skar upp färska majskolvar i bitar och penslade även dessa med marianden. Kulpotatis åkte ner i en ”båt” av folié och fick stå på grillen ca 35-40 min med lite olja och goda kryddor! Och sist av allt åkte skivor av baguetter på med vitlök, olivolja & flingsalt. Sååå in i nordens gott allting! Och med en hemmagjord bearnaisesåssom gjorde pricken över i:et somande vi gott sen! 😉


Fina köttbitar!


Kulpotatis i folié.


Färsk majs penslad med marinad.


Hungriga!!?


Och medans man väntar på grillen kan man alltid roa sig med att kladda ner sig med några grillade marshmallows! 😉

 1. M skriver:

  Oj hur gott såg inte det där ut? 🙂

 2. Mor-Mia skriver:

  Vilka härliga sensommar bilder du bjuder på!

 3. Martina skriver:

  Visst var köttet gott! Köpte också det på citygross och vi var helnöjda. Testa deras clubstek också, den var faktiskt ännu bättre fast tjockare då förstås.

 4. Texas Steak… Berätta mer snälla. Skivor av fransyska? Jag har aldrig riktigt gått till det med fransyska på grillen. Well, hel fransyska i en väldigt lågt tempererad grill under lång BBQning har jag haft framgång med, men de biffarna du pratar om…. Berätta!! 🙂 Vad gör dem Texas?

  1. Matvraket!
   Ha inte för stora förhoppningar nu. Namnet texas-steak döpt av Citygross har jag ingen aning om varför! Texas har inget med fransyskan att göra och ingen kryddning/marinad fanns heller. Ska jag tolka de själv så betyder de mer att det är en fin bit nötskiva som du får hotta och krydda upp ”Texas-style” helt själv! Men en fin bit fransyska är aldrig fel på grillen. Den är dock väldigt mager så snabbt, kort & pensla, pensla, pensla!! Sen e de klart! Precis en sån bit nöt vill JAG ha på grillen. De flesta vill ju ha insprängt fett, men inte jag, å då måste ju smaken va som baken! 😉
   /Linda

 5. Matilda skriver:

  grillade marshmallows mellan två mariekex är såå gott 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..