Världens godaste Morotsfrallor minsann!!


Idag har jag bakad de absolut godaste bröd, frallor någonsin om jag får skryta! Detta kommer bli ett stående helg-bak-recept! Fy bubblan va gott!!

Morotsfrallor med massa gott i, hur enkelt som helst att baka på en halvliter om man har maskin för degen ska knådas lääänge. Jag använde mig av mjölet Manitoba cream! Snacka om jäskraft, hade jag vetat att de skulle va sån fart på de mjölet så hade jag gjort 20st frallor istället för dessa 10 små ”limpor” 😉

Jag blev lite förälskad i mjölet måste jag säga, de va riktigt kul att baka med! Har inte sett detta mjöl i våra lokala affärer här på ön men jag hoppas de kommer snart annars blir det till att bunkra (Citygross) för de här gillade jag! Dessa goa mackor blev eftermiddagens kvällsmat på en mättande picnic-fika tidigare ikväll, riktigt goda tyckte hela la familia! …Och faktiskt väldigt likt mina favoritfrallor från condis! 😉 Nu ska jag sluta skryta och så tycker ni ska prova dessa och återkom gärna med resultat och smakbetyg!!

Det här behöver du :
1 pkt jäst (50 gram)
5 dl mjölk
½ dl sirap
1 dl rapsolja
3 stor morötter (200 gram rivna)
1 tsk salt
1 dl ekologiska aprikoser (75 gram finhackade)
1 dl krossade linfrön
1 dl skalade sesamfrön
15-17 dl manitoba cream

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jästen i en stor bunke. Jag använde köksmaskinen med degblandaren. Degen ska arbetas ganska länge så en maskin är att föredra eller rejält med handkraft! Ljumma mjölken till 37 grader, fingervarmt och rör ut jästen. Tillsätt resten av ingredienserna och så pass mycket mjöl (lite i taget) så att degen blir klibbfri men ändå ganska lös. Spara mjöl till utbakning. Degen ska arbetas ordentligt 10-15 minuter. Pudra sen degen med lite mjöl och täck med bakduk, låt jäsa 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidigt. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i 10 lika stora delar och forma till avlånga frallor. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäs med bakduk 30 min. Strö över ost om du vill! (jag rev en bit cheddarost och strösslade över frallorna)  😉 Grädda i 200 grader ca 20-25 min. (varmluftsugn)


Tummen upp!! 😉


De tog inte mer än 20 min innan degen hade jäst från halva bunken till detta!


Under tiden jag la upp frallorna på plåten så jäste dom i farten, dom va faktiskt mindre när jag la dit dom direkt!


Och efter 30 min på plåt så blev det 10st limpor istället för frallor! Så vill du inte ha såhär stora frallor så använd två plåtar och gör 20st istället.


Woooilaa!


Gott, gott, gott, gott!!!


Ostfrallor är en favorit så jag gjorde ett himla bra val när jag strösslade över lite ost på dessa superfrallor tycker jag!


Matiga mackor till picknick, utflykt, lunch, mellis mm. mm… Här är dom fyllda med isberg, en skivad, rökt sommarskinka, ost och massa krispig gurka!

 1. Åh herregud vad gott bröd!!!! Finns inte ord och beskriva hur gott det är,tusen tack för detta fantastiska recept!!

 2. Moa!
  Jag rekommenderar 20-25min i 200 graders varmluft. (plussa 20-25 grader för vanlig ugn) När jag läser att dina blir klara på 7 min i vanlig ugn på 230 grader blir jag lite förvånad, men alla ugnar är verkligen olika! 😉
  /Linda

 3. Oj så gott det blev och herregud vad bullarna växte! Jag gjorde 15 st och de var ändå nästan lite väl stora. Jag uteslöt aprikoserna, men det var hur gott som helst i alla fall.

 4. Moa skriver:

  Hejsan. Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och bakat detta bröd. De blev mycket goda men jag måste höra mig för om det här med ugnstempen och tiden. Jag använde en vänlig ugn och hade väl på ungefär 230 grader och efter 7 minuter var bröden klara. Hur kan man ha dem inne i 25 minuter i en varmluftsugn?

  1. Juliet skriver:

   Hej! Jag har nyss bakat dessa goda bröd men det blev lite brända efter 10 min med 200 varmluft??? Fattar inte. Någon som ka ge mig lite tips

 5. Dinka skriver:

  Hej!

  Tack för ett fantastiskt recept!! Har bakat dem underbara frallorna två dagar i sträck:-) Min man tyckte att dem kan man äta tills man spricker:-) men jag lyckades ändå frysa in några påsar!

  Tack för det och alla andra fantastiska recept du har lagt ut!

  Dinka

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..