Joline bakar & dekorerar Muffins


Idag har Joline bakat muffins! Goda, vaniljmuffins som är så busenkla att göra och väldigt svåra att misslyckas med. Ett perfekt recept som fungerar alldeles utmärkt till pyssel-sugna små bagerskor eller bagare! Dom blir sådär lagom höga och fina och med slät yta som är perfekt om man vill dekorera med kristyr, strössel, cocktailbär mm! Jag är så himla stolt över dessa fina små juveler hon har pysslat fram idag måste jag säga… …Och goda va dom också! 😉

14 – 15 st normalstora muffins
Busenkel grundsmet till barn-muffins :
125 gram rumsvart smör el. margarin
2 dl strösocker
2 ägg
4½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1½ dl mjölk

GÖR SÅHÄR :
Vispa med elvisp smör + socker, tillsätt äggen ett i taget. Rör ihop vetemjöl, bakpulver & vaniljsocker och vispa ner i smeten. Häll i mjölken och blanda noga. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Silikon eller plåt spelar ingen roll. Fyll formarna med smeten nästan fult upp, knappt en halv centimeter ifrån kanten. Grädda i 175 grader ca 20 min.


Joline har förberett och dukat upp med allt strössel som fanns och nya små kristyrtuber från DrOetker. (Nej, inte sponsrad!) 😉 Lägg märke till den fina ”pyssel-vax-duken” jag köpte igår, visst passar den himla bra till sånt här?


På stadig hand gör man först ett ”litet torn”….


Sen ”limmar man fast” körsbäret på limmet… 😉


”Och sen gör man ännu fler, och ännu fler och bara använder fantasin så får man helt plötsligt massor med fina muffins som man kan bjuda på, jäääättelätt!!!” (citat;Joline)


Pax för en med chokladströssel! 😉

LOADING..