Kantareller – hur gör du??


Nu är dom här! Skogen guld, de allra finaste små knubbiga kantarellerna! Doften av skog och mossa får fräsa i stekpannan tills svampen ”vattnat” ur sig något. Därefter saltar jag lite, drar några varv med vitpepparkvarnen. Ner med en klick smör och låt puttra ihop ett par minuter med en skvätt grädde… Rosta brödet, lägg på ett par skivor vällagrad prästost, låt kantarellerna trilla ner på brödet, ta fram kniv och gaffel, lås dörren, ta din tallrik sätt dig ostört och njuuuuuuut!!! Detta är naturens lyx till människan!!! Finns det egentligen något godare såhär års???  Hur gör du??

 1. Äntligen att bra tips på kantarellerm har haft svårt att hitta bra recept på svamp.

 2. Sandra skriver:

  Jag testade ditt sätt.. fast hade ingen prästost så fick bli västerbottenost istället. Blir nog lite godare till och med då jag älskar västerbotten! Så tre mackor fyllda med kantareller blev det.. Mums!

 3. Johanna skriver:

  Jag förbereder kantarellerna på precis samma sätt men rostar inte brödet utan lägger på ca 1 matsked kantareller på brödet, täcker med två-tre skivor ost och kastar in i ugnen tills osten har smält. O-M-G!

  Ett gammalt ”släktrecept”!

 4. Matilda skriver:

  ditt sätt lät farligt gott 😀

 5. Anna skriver:

  Har aldrig lagat själv, men en gräddig kantarellsoppa sitter ju inte helt fel. Kanske med lite färsk sparris i också. Mmm 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..