ANNONS

Fetaost Cheesecake med Soltorkade tomater

/


Jag har klurat bra länge på ett nytt recept med just fetaost och för ett tag sen så slog snilleblixten ner och jag kom på att de måste ju va himla gott med en cheesecake på fetaost! Denna cheesecake är en matig variant som med fördel serveras i buffé sammanhang bland andra små plockrätter. Eller som här med en ruccolasallad, oliver och en god citronvinegrette. Bottnen är gjord på kavring och tillsammans med fetaosten samsas färskost, créme fraiche och massa soltorkade tomater! Jag lovar er att detta är ruskigt gott! Vad säger ni, visst låter de väl inte så tokigt?? 😉

Det här behöver du :
200 gram kavring
100 gram smör
2½ gelatinblad
2 förp. fontana äkta grekisk fetaost (2st a´ 150 gram)
100 gram naturell färskost
100 gram créme fraiche
100 gram fontana soltorkade tomater med kapris i marinad (avrunna)
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten och låt stå tills de mjuknat. Ca 15-20 min. Smula sönder kavringen i en bunke. Smält smöret och häll över smulorna. Tryck ut i en rund form med löstagbar kant ca 25 cm i diameter. Täck med plastfolié och ställt in i kylen. Förbered fetaoströran genom att väga upp ingredienserna i en bunke. Låt de soltorkade tomaterna rinna av något och hacka sedan grovt. Blanda ner i fetaoströran. Smält gelatinbladen som nu mjuknat försiktigt i en kastrull och blanda sedan ner i fetaoströran. Smaka av med salt & peppar. Bred ut röran på kavringbotten och platta till ordentligt. Täck igen med plastfolie och låt vila i kylskåp över natten. Skär upp i små tårtbitar, servera med en god ruccolasallad, oliver och en god vinegrette. Denna cheesecake passar utmärkt att serveras på en buffé bland andra små plockrätter.


Använd äkta grekiskt fetaost.


Soltorkade tomater i marinad är himla gott. Denna sort med kapris är min favorit. Den använder jag gärna i pastasåser men passar också ypperligt in i denna cheesecake.


Kavringsbottnen på plats i en rund springform.


Fetaoströran. Fetaost, färskost, créme fraiche, soltorkade tomater, salt & peppar och gelatin.


Bred ut röran över kavringsbottnen.


Täck med plastfolié och låt vila över natten i kylskåpet.


Servera som bufférätt, eller som här med en ruccolasallad, oliver och citronvinegrette.

18
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00