Sommarkorv


Får jag locka med en god korvgryta kanske? Den här fick gott betyg av maken och övriga i familjen idag till kvällsmiddag. Namnet sommarkorv hittade jag på arla men där var korven smaksatt med bla. dill och pepparrot. Det här är min variant och den kommer jag göra många fler gånger. Speciellt gott med alla fräscha grönsaker som lockar nu på sommaren. Lök, morötter, sockerärtor, tomat & persilja i en god gräddssås smaksatt med dijonsenap! Jag lovar, detta är en falu-favorit numera som jag absolut tycker ni ska prova!

4 port
Det här behöver du :
600 gram falukorv
3 späda morötter
1 gul lök
3 dl vatten
1 dl grädde
1 knorr fond ”Du chef”(beef)
1 msk dijonsenap
100 gram sockerärtor
2 stora tomater
1 kruka persilja

GÖR SÅHÄR :
Skär falukorv i skivor och stek i stekpanna. Lägg upp på tallrik så länge. Skala och skär lök och morötter och fräs på i stekpannan i en klick smör. När löken mjuknat slå på vatten, grädde, fond, senap och lägg i korven igen. Låt småkoka ca 10 min. Finhacka sedan persilja och tillsätt på slutet med sockerärtorna som bara behöver blivarma. Och sist garnera med skivade tomater och lite mer persilja. Det är gott med lite extra krispiga grönsaker i en korvgryta tycker jag! Servera med ris, färskpotatis etc etc.

  1. Sommarkorv hette något jag fick som barn.. men det var stekt falukorv i skivor, lökringar som ”svettas” tillbaka med allt i samma panna och på med en skvätt mjölk lite salt och vitpeppar i ”mjölkskyn” till det serverades färsk potatis. Snabbmat alá 70-talet. Din sommarkorv låter tippen toppen smaskig! Vardagslyx!

  2. Jasså, ni har inte fått nog av korv i sommar? 😉 Skojar, korv är nödvändigt för människans överlevnad! Eller något.. 😉

  3. Låter väldigt gott 🙂

  4. Ser ut som riktigt god vardagsmat! Ska prova! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..