Kladdkaka med Nougat


Idag gjorde jag en himla god kladdkaka med ett täcke av dubbelnougat. Receptet har jag gjort många gånger innan, men aldrig med nougat överst. Ni kan ju bara gissa hur gott det blev?! För att bryta av allt mastigt sött så tyckte jag det passade alldeles utmärkt med mintsmak på den mörka chokladen i kakan, men det är naturligtvis en smaksak! Skynda å prova, detta får inte missas bara!! 😉

Det här behöver du :
100 gram smält smör
2 ägg
3 dl strösocker
1½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
50 gram valfri choklad (jag använde mörk 70% med mint)
Kokos el. ströbröd till formen
2 dubbelnougat

GÖR SÅHÄR :


Smörj en rund springform, gärna med löstagbar kant. Bröa formen antingen med ströbröd eller kokos. Det blir saftigt och gott med kosos. Smält smöret och ställ åt sidan medans du vispar upp ägg och socker med vanlig handvisp. Du behöver bara vispa ihop så det blandar sig. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och hacka choklad och rör ner sist av allt. Grädda i 175 grader ca 20 min, inte mer!

Ta ut kakan och hyvla över dubbelnougaten med en osthyvel. Det går enklast om nougat har legat i kylen nån timme innan. Låt nougaten smälta och bred ut den över hela kakan. Täck med plastfolié och ställ in i kylen så får du en perfekt kladdig kladdkaka! 😉 Serveras med fördel dagen efter.  


Chokladen och nougaten till denna kladdkaka! Du kan naturligtvis välja en annan smak på den mörka chokladen eller helt naturell. Nougat kan också bytas ut mot t ex.  odense nougat.


Jag bröar formen med kokos, det blir saftigt och gott!


Dubbelnougaten hyvlas med osthylven över kakan medans den är varm.


Gott, gott!! Och allra godast efter nån dag i kylskåpet.


MMmmm…. 😉

50
0

Kroppkaks Brunch


Igår när jag befann mig i tillståndet

”sovande febrig förkylnings-zombie”

åkte  Nicke o Joline och hämtade nykokta kroppkakor på

Eva´s

 till kvällsmiddag. Det är dom allra bästa på hela ön tycker jag! Såå in i bombens goda!! Nu på sommarens är dom lite gula i färgen och de är dom allra godaste. På vinterpotatisen är dom mer grå och blir lätt lite segare i konsistensen, men dessa gjorda på sommarpotatis är de allra bästa! Idag åt vi dom uppstekta med lingon och grädde och ett stort glas iskall mjölk!

Tycker ni om kroppkakor? Vita? Eller Öländska? Eller palt kanske?, som även de är en favorit här hemma! Palt kommer faktiskt på första plats enligt hela familjen, men de finns inte att köpa nykokta här nere i söder. Kokar själva gör vi däremot ibland!

25
0

Har ni sett detta??

Det får en liksom att tänka till lite när man ser reklamen på TV. Det kanske inte är så tokigt med råa, pensel-målade, itu-klippta hamburgare och dit-limmade sesamfrön? Eller??

Eller detta?? Kan inte äkta vara gott nog ens i TV-reklamen??
Jag tycker dom överdriver på tok för mycket. Har dom bra fotografer så skulle inte detta behövas. Att dom sen hamnar på Youtube i detta sammanhäng stärker väl knappast varumärket… Jag instämmer helt och hållet med kocken på slutet!

För att kontra dessa svindyra reklamföretag och deras timpenningar så bara måste jag ju visa mina bilder;
Hamburgare resp. pizza, helt utan lim, borrmaskin och målarpenslar! 😉

10
0