Surströmming, älska eller hata?!


I lördags kväll slog vi på stort!! Efter jag slutat jobbet blev det ”turbo-vila” för att ladda upp inför en grillkväll som hette duga! Vi hade min mamma o familj här och vi grillade massor med gott kött och åt en krämig pastasallad till. Gitarr & allsång, barnen busade tills dom stöp i säng och sen… Öppnades en burk surströmming! 😉 Fy ända in i bängen så det luktar… Jag är ju norrlänning och uppväxt med denna odör till delikatess under min barndoms somrar, men ränderna går inte ur mig! Jag kan inte med surströmming. Jag har smakat, men aldrig mer! Så är det bara… Nicke däremot brukar inte vaså kinkig när det gäller att prova nya grejer så jag gjorde en macka åt honom med extra allt! 😉 Hehe… Om man nu aldrig har provat surströmming så är det ju inte bara att dra upp en fisk ur burken och stoppa i munnen för då spyr man rakt ut det lovar jag! Man måste äta det på ”riktigt vis” med Gene Tunnbröd, skivad eller mosad potatis

(helst mandelpotatis)

rödlök, gräddfil, gräslök! Så är det!

Vad tror ni?? Tyckte han om det?!
Finns ett par bilder längst ner…


Tillbehör till en burk surströmming! Och allt skall intas utomhus. Öppna gärna burken i en hink med vatten långt ifrån veranda, matbord, tvättlinor etc. etc… 😉


när en norrländsk delikatess ska provas så måste ju även Lapponia, hjortronbrännvinet vara med! Det är riktigt gott! Men här är flaskan slut! Dags att prova surströmming nu då!