ANNONS

Nykokt Jordgubbskräm, sommar-lyx…

/


Kan inte riktigt hålla mig ifrån att blogga om jordgubbar lite till! 😉 Det är ju sååå gott! Och en ren lyx såhär på sommaren är väl nykokt jordgubbskräm med iskall mjölk? Sylta & safta är det på tok för varmt för, de får vi ta lite senare!

Jordgubbskräm på 2 liter jordgubbar :
2 liter sköljda o rensande jordgubbar
Lite, lite vatten
3 dl rörsocker (Fairtrade/Rättvisemärkt)
1½ msk potatismjöl + vatten

GÖR SÅHÄR :
Skölj & rensa jordgubbarna. Lägg ner i en stor kastrull. Slå på lite vatten så det lagom täcker bottnen. Behövs inte alls mycket. Låt jordgubbarna koka upp. Sänk värmen och låt småputtra tills det blivit mjuka. Föredrar du en ”mosad” kräm så mosa jordgubbarna med en träslev mot kastrullens sida. Annars låt dom vara hela! Hela jordgubbar i en kräm tycker jag är godast! När gubbarna är mjuka, skumma av det skum som bildats. Det innehåller mest äggviteämnen och är en fin grogrund för baktierer. Skumma som sagt och tillsätt sedan sockret. Höj värmen, gör ett uppkok och dra kastrullen från plattan. Häll ner redningen (potatismjöl + vatten) i en fin stråle under omrörning. Ställ kastrullen på plattan igen. Invänta första bubblan och ta sedan kastrullen från plattan! Krämen är klar!! Håller sig 3-4 dagar i kylskåp!


Färska jordgubbar till jordgubbskrämen är verkligen lyx!


Rörsocker är ett gott & bra socker. Kolla efter Dansukkers Fairtrade/Rättvisemärkta.


Efter redning med potatismjöl + vatten så blir konsistensen KRÄMIG! Precis som den ska va!


Njut en smula…

12
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00