Peppar, peppar… Ta i trä…

 

 Hej på er! Min bortavaro från Kryddburken är inge rolig alls just nu. Jag har inte så mycket nytt att komma med eftersom kräksjukan är på besök. Först ut var Joline natten till lördag och idag blev det min tur! 🙁

Så jag säger på återseende… Kramar på avstånd! /Linda


10 vitpepparkorn
ska enligt gammal huskur förebygga magsjuka…
Tror ni på det? Försöker ni  på något sätt förebygga hemma hos er?
Kräkas är verkligen det värsta jag vet, speciellt när den där okontrollerbara spyreflexen sätter igång trots tom mage… Fy f-n va jag avskyr det,… Jag föder hellre barn är kräks alltså!!

 

 

 

 

 1. Du ska ta vitpeppar _innan_ du blir sjuk, när du misstänker att du ätit något dåligt. Jag har alltid vitpeppar med mig och det fungerar – om man tror vill säga 🙂

  Krya & kram!

  1. Jo, jag VET de… Att man ska ta dom INNAN! Dock var nog hela dan igår som en dimma efter en lång natt så den tanken slog mig aldrig då, men nu är maken iallafall preparerad! *håll tummarna*

 2. Usch, stackars er! Krya på er! Jag jobbar inom barnomsorgen och där käkar vi i personalen vitpepparkorn titt som tätt och peppar peppar så har jag inte haft kräksjukan på flera år, däremot åker jag på ständiga förkylningar, men se det är en annan historia det.

  Kram på dig!

 3. Jag tror stenhårt på vitpepparkornen! Så fort det finns risk för magsjuka så äter jag 10 vitpepparkorn om dagen. Nu vet jag inte om det är därför jag haft magsjuka på 10 år men jag tänker att det kan då inte göra någon skada. 🙂 Krya på dig!

 4. jag körde också med vitpepparkorn & proviva i förebyggande syfte då dottern blev sjuk nyligen
  + EXTREM noga hygien med plasthandskar,handsprit & ytdesinfektion.
  Hjälpte inte…..slapp kräkningar dock-hade ”bara” häftiga diareer & superont i magen.
  Mannen fick feber & magsmärtor.
  Lite olika hur den tar den där hemska magbasilusken!
  krya på er!!

 5. Jag jobbar som undersköterska/ personlig assistent och har inte haft kräk/magsjuka på säkert 10-15 år trots att vi har haft massor av det på jobbet. Jag tar alltid 10 vitpepparkorn (ca 3 ggr per dag när jag är i närkontakt av det) och har klarat mig hittills. Som sagt var, peppar, peppar ta i trä…
  Krya på dig!!

 6. Stackare! Krya på dig<3
  Jag är lite rädd för att få det men inte överdrivet noggrann heller.. Gick mycket magsjuka och kräksjuka på skolan ett tag, det är ju många i klassen som har småttingar och dagis osv.. Men har klarat mig hittills och det är väl skönt 🙂

 7. 10-15 vitpepparkorn 3 ggr om dagen samt en redig Wirre!!! Har 4 småbarn och det går ju magsjuka titt som tätt på förskolan men jag klarar mig varje gång.
  Krya på er.

 8. Brukar också köra med vitpepparkorn i förebyggande syfte…OCH en rejäl whiskey-shot. Whiskey gör susen mot det mesta, men det smakar så jäkla illa..enligt mig i alla fall 😉

 9. Tar oxå alltid vitpepparkorn när något barn på förskolan där jag jobbar blivit magsjuk och det verkar som det hjälper. Man kan ju undra vad det är som hjälper i vitpepparen, kan inte någon ta och forska på det?

 10. Jag tror inte på vitpeppar. Magsjuka är ett virus och vitpeppar biter inte på virus.
  Hittils har vi klarat oss i 7 år (ta i trä) men vi har aldrig tagit vitpeppar.
  Vi är extremt noga med hygien. Använder mycket klorin och sprit. Och undviker kräkspänner och endast 1 av dom 2 toaletterna får användas

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..