Salsa, Hot & Chunky – Perfekt till tacos & grillat!


Igår var vi bjuda på tacofest i grannbyn! Tacos blir lite lätt bortglömt såhär i sommarvämen när grillarna går för högtryck. Till denna kväll kokade jag ihop en rejäl sats med hemmagjord salsasås som jag tog med! Massa gott som fick stå och puttra på spisen länge, länge! Det är värt varje möda

(som för den delen är väääldigt liten)

att koka sin egen salsasås för det blir så tokgott och det passar också himla bra som tillbehör till grillat, för de provade vi nämligen ikväll! Den här salsan är het men inte bedövande het, den är samtidigt söt & syrlig och mustig i smaken så jag hoppas ni nu ger er i kast med att koka er egen salsa i sommar, för det slår nämligen allt! 😉 Och håll med om att det är en himla läcker gå-bort-present!ca 2 liter


Det här behöver du :


2 burkar mutti tomatsås


1 burk krossad ananas + spadet


½ dl rapsolja


Majskorn från 2 hela majskolvar


1 gul lök


1 röd lök


2 vitlöksklyftor


1 röd chili


2 msk rödvinsvinäger


2 msk D´Elidas chilisås


2 msk tomatpuré


2 msk pressad citronjuice el. lime


½ dl socker


2 tsk torkad koriander


Salt

GÖR SÅHÄR :
Skär bort majskornen från majskolvarna. Skala och finhacka lök, vitlök och chili. Blanda ner alla ingredienser i en stor gryta och låt koka upp. Sänk sedan värmen och låt stå på spisen och puttra ett par timmar med lock, gärna 3-4 timmar. Ju längre såsen får puttra, desto tjockare och fylligare konsistens. Smaka av såsen och justera styrka, sälta och sötma efter behag. (chili, salt o. socker.)


Salsan håller sig en veckan i kylen. Kan även frysas.