Tarteletter fyllda med het Chili & Champinjonröra


Härligt frasiga tarteletter fyllda med den godaste champinjonröran ever!! 😉


Med lite sting av chili blir dessa munsbitar en perfekt aptitretande förrätt som passar lika bra till en mysig grillkväll som till buffébordet som en liten sidorätt. Brukar ni använda såna här färdiga tarteletteformar eller krustader? Vad har ni isåfall för favoritfyllning? Jag brukar använda de mindre krustadformarna och göra en likande champinjonröra samt toppa med en gnutta sambal oelek, det är också grymt gott, fast dom är lite mindre och passar bättre som

drinktilltugg

än som förrätt.

10 st
Det här behöver du :
300 gram färska champinjoner
2 tsk vetemjöl
2 msk smör
1½ dl grädde
1 msk D´Elidas chilisås
Salt & nymalen vitpeppar
1 kruka gräslök
2dl riven ost

GÖR SÅHÄR :


Skär champijonerna i mindre bitar. Stek i torr stekpanna tills de har vattnat ur sig och krymp något. Pudra över vetemjölet och tillsätt sedan en klick smör, grädden & chilisåsen. Låt allt få puttra ihop på svag värme någon minut. Smaka av med salt & vitpeppar. Häll upp fyllningen i formarna. Toppa med finklippt gräslök & riven ost. Gratinera i 225 grader ca 10-12 min.


Tarteletteformar är tacksamma till mycket. Det är en liten pajform av antingen smördeg eller mördeg som du enkelt kan fylla både med matigt innehåll men också med frukt & bär till dessert. Formarna kan användas direkt som dom är eller gratineras i ugn med nån god fyllning.


Fyll tarteletteformarna generöst med röran.


Toppa med riven ost och finklippt gräslök! Gratinera i ugn ca 10-12 min i 225 grader. Kan ätas både kalla och varma.

Se även recept på :
Krustader & små drinktilltugg >>