Ost & Skinkpaj med Mjukost – barnens favorit!


Denna pajen är mild i smaken och är just barnens favorit! Med mjukost i fyllningen blir den också krämig och extra god!! 😉 Du kan enkelt variera fyllningen efter egen smak & tycke kanske med en smaksatt mjukost, med räkor, eller skinka. Använd kassler i strimlor, salami, rökt korv eller annat som du tycker passar.

Grundrecept pajdeg :
200 gram vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

GÖR SÅHÄR :
Mät upp 200 gram vetemjöl i en bunke. Tillsätt kallt smör i tunna skivor och nyp snabbt ihop degen till finfördelade smulor. Tillsätt vattnet och forma till en slät deg. Slå in i plastfolié och låt vila i kylskåp en halvtimme. Ta ut degen och lägg den mellan plastfolié och kavla den till en tunn platta. Dra bort ena sidan av plasten och lyft den kavlade degen över en pajform, dra av det andra plastfoliét och tryck ut försiktigt i formen & upp mot kanterna, eller stansa ut rundlar till minipajer. Överbliven pajdeg kan förvaras i kylskåp en vecka.

Det här behöver du :
1 sats pajdeg

200 gram rökt/kokt skinka
100 gram mjukost
3 ägg
2 dl gräddmjölk
3 dl riven ost
2 tomater

GÖR SÅHÄR :
Förgrädda pajskalet ca 8-10 min i 200 grader. Skär skinkan i strimlor och lägg ner i pajen. Klicka ut mjukosten. Toppa med skivor av tomat. Vispa ihop ägg, gräddmjölk och den rivna osten och slå över pajen. Några varv med pepparkvarnen och grädda ca 20-30 min tills pajen fått fin färg i 200 grader.


Förgräddade pajskal. Den vänstra formen blir ost & skinka. Det är en tunn aluminuimform du kan diska och återanvända några gånger, eller så är den perfekt om du ska ta med paj och ge bort!


Klicka ut mjukosten.


Tomater och äggstanningen med riven ost. Nu dags för gräddning.


Efter ca 25 min i 200 grader är pajen klar. Lossa från formen när den svalnat något.

 1. Hanna skriver:

  Den här pajen blev väldigt uppskattad igår till middan 😀

  1. Hanna!
   Va roligt att höra! Tack snälla!
   /Linda

 2. oh, den här pajen ser helt underbar ut…den måste jag verkligen testa att göra 🙂

 3. Den låter helt suverän, jag älskar ost- och skinkpaj. Passar det att ha broccoli i den tror du?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..