Goda små Minipajer med Purjolök, Ost & Tomat


Minipajer är små festliga tilltugg att bjuda på. Passar bra på en buffé och kan med fördel ätas på stående fot med en servett och liten gaffel! Dessa små gjorde jag på överbliven pajdeg så de blev bara 8st, men jag har räknat om receptet lite så det borde bli en full plåt med små minipajer. Cirka 25-30 st skulle jag uppskatta det till av en sats pajdeg.

Grundrecept pajdeg :
200 gram vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

GÖR SÅHÄR :
Mät upp 200 gram vetemjöl i en bunke. Tillsätt kallt smör i tunna skivor och nyp snabbt ihop degen till finfördelade smulor. Tillsätt vattnet och forma till en slät deg. Slå in i plastfolié och låt vila i kylskåp en halvtimme. Ta ut degen och lägg den mellan plastfolié och kavla den till en tunn platta. Dra bort ena sidan av plasten och lyft den kavlade degen över en pajform, dra av det andra plastfoliét och tryck ut försiktigt i formen & upp mot kanterna, eller stansa ut rundlar till minipajer.

ca 25-30 st minipajer
Det här behöver du : 
1 sats pajdeg
2 stora purjolök
1 gul lök
1 solovitlök
2 dl grädde
Salt & peppar
2 ägg
ca 6 tomater
3 dl riven ost

GÖR SÅHÄR :
Skölj och finhacka purjolök, gul lök och vitlök. Fräs på i stekpanna i lite smör tills löken mjuknat. Sänk värmen och slå på grädden. Salta och peppra. Dra av från plattan och låt svalna något. Rör ner äggen och blanda väl. Fyll pajformarna med fyllningen. Toppa med en tomatskiva och riven ost på varje minipaj. Ställ formarna på en ugnsplåt och grädda ca 15 min i 200 grader.


Purjoröran i dessa små pajer är grymt god!


Toppa med tomatskivor och riven ost. Grädda ca 15 min i 200 grader.

 1. Joana skriver:

  Jag serverade de här på min födelsedagsfest och de var väldigt uppskattade! Tack för receptet!

 2. Simone skriver:

  Dessa måste jag bara testa att göra, undrar bara om de är lika goda kalla som varma?

 3. Grace skriver:

  Hej!

  Vad gott det ser ut. Hade inte tänkte att man kan göra minipajer i små folieformer.. Så obegåvad av mig…:-P Måste testa göra likadant med mina pajrecept.
  MVH Grace

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..