Bakpotatis med varm krämig Laxröra


Igår åt vi nåt himla gott till kvällsmat. Det är väldigt enkelt och en sån där rätt du kan tillaga om du från början hade tänkt grilla men de inte blev så! Alltså om regnet står som spön i backen och du hade tänkt ha bakpotatis och grillad lax då är inte detta fy skam, inte ett dugg! Det är så gott så man skulle nästan kunna äta det varje dag! Tro mig!  Samtidigt som bakpotatisen blir klar i ugnen har du extra gott om tid att pyssla om såsen & laxen och göra den sådär riktigt, grymt god som denna! Tveka inte en regning dag,

*viskar så inte maken hör*;

Det här

 är

faktiskt lika gott som grillat! 😉

4 port
Det här behöver du :
Bakpotatis till 4 pers (jag räknar med en stor bakpotatis/portion)

2 schalottenlök
1 morot
1 citron
1 kruka dill
1 msk Mediterranean Seasoning Rub *
½ tsk D´Elidas chilisås
100 gram philadelfiaost
1½ dl vatten
1 dl grädde
salt
4 laxfileér

GÖR SÅHÄR :


Skala och skär schalottenlök & morot i korta strimlor. Fräs på i stekpanna med smör. Pressa över en citron, finhacka dill och lägg i med kryddorna. Sänk

värmen på plattan och rör ner philadelfiaosten, vatten och grädden till en simmig sås. Skär laxen i kuber och tillsätt. Låt laxen puttra på svag värme utan lock ca 15-20 min. Då har laxen blivit genomstekt och såsen kokat ihop och blivit krämig. Servera till bakad potatis! Gärna romsås också! 😉

* Kryddan Mediterranean Seasoning Rub, kommer från Toja Import. Jag är lite osäker på om den finns att få tag på längre men här kommer ingredienserna i just denna krydda, den är grymt god till just lax i kärmig sås; Rostad vitlöksflarn, torkad lök, torkad persilja, torkad gräslök, torkad grov rödpepparflarn, svartpeppar, torkad timjan.