Jordgubbs Cupcakes


Sommaren den verkligen lyser med sin frånvaro just nu. Regnet de står som spön i backen! Men för att fortsätta på mitt lilla sommriga jordgubbs-tema så kommer här även jordgubbs cukcakes fyllda med färska jordgubbar! 😉

10 st normalstora
Det här behöver du :

3½ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt

1 dl yoghurt (jag använde turkisk jordgubbs yoghurt)
½ dl rapsolja
2 ägg

3 dl skivade jordgubbar

Frosting (rör ihop med elvisp, spritsa) :
5-6 dl florsocker
50 gram rumsvarmt smör
100 gram philadelfiaost
1 tsk vaniljsocker
2-3 droppar röd hushållsfärg

Dekorationsblommor : Tusenskönor

GÖR SÅHÄR :
Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Blanda även ihop de ”blöta” ingredienserna i en annan skål och vänd sedan ner i de torra. Blanda väl. Rör ner jordgubbarna försiktigt. Fyll muffinsformarna nästan ända upp, grädda i 200 grader (varmluft) ca 20 min. Använd en muffinsplåt eller silikonform att ställa formarna i.


Redo för ugnen.


Efter 20 min.


Mums!!

 1. Jag bakade ännu ett gäng idag och dom blev som dom brukar… Tills jag upptäckte att det inlägget som är publicerat är en autosparad version som stämmer med inlägget med inte med receptet, jag går ju efter min lilla lapp i köket som alltid fungerar men när jag jämför min lapp & detta så hittar jag problemet! Förlåt, förlåt, förlåt… Ni har all rätt att skälla på mig nu!! Det är inte alls 5dl vetemjöl, det är TRE OCH EN HALV! Jag borde checkat av med min lapp lite tidigare. Nu hoppas jag äntligen att problemet är löst och jag ber så hemskt mkt om ursäkt! 🙁

 2. Ullis skriver:

  Jag fick också samma resultat som Morriz och Krista..
  Jag använde dock vanlig mild jordgubbs yoghurt och den är ju mer krämig och ”lös”….
  Vet inte vad som blir fel men det känns helt klart som om det fattas någon vätska.. 🙁

  1. Ullis!
   Jag förstår ingenting!
   Jag ska baka ett gäng idag så återkommer jag!
   /Linda

 3. Krista skriver:

  Det kanske var yoghurten; jag använde vanlig turkisk yoghurt (som är ganska fast), inte den med jordgubbssmak som kanske är mer krämig? Eller om jag kanske blandade torra+blöta för mycket? Det blev en fast degklump som inte gick att blanda med jordgubbarna utan att de blev mosade. Men det gick att rulla bollar och få små (och goda) typ matmuffinsar 🙂

 4. Krista skriver:

  Linda, jag fick samma resultat som Morriz ovan, det blev mer som en fast deg. Provgräddade en och det blev ett gulligt litet bröd dock ingen muffin. Ska det vara mindre mjöl kanske?

 5. Cissi skriver:

  Tjo! Väldigt bra blogg du har, en av mina favoriter! Tänkte ge ett litet tips, man tar big pack gb glass och tar önskad mängd och sedan häller man på lite vatten och blandar och blandar och.. vips så blir det mjukglass! Den godaste dessutom! Sen tar man lite av ”mjukglassen” i botten på en skål, sedan vispad grädde och sedan jordgubbar. Det är nog det godaste som finns 🙂
  Ha en fin dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..