Caj P´s BBQ Glaze, Hunt´s barbecue sauce & Texas grillmarinad!


Visst är det härligt med fredag igen! Veckorna går verkligen fort nu och det blir mer och mer man ska greja å dona med inför sommaren! Trädgårdsmöblerna ska fram, gräset ska klippas, barnen vill ha studsmatta, fönsterna måste definitivt putsas och myggmedel måste man börja tänka på också! Här har dom redan kommit i massor dom små jävlarna…

I helgen stundar årets Borgholms crusing för oss och ett gäng andra! Nicke har tvättat och putsat cadillacen och solen den skiner! Sånt här väder är precis lagom tycker jag. Strålande sol och lite ljumma vindar, men inte stekhett så man inte orkar nånting! Lagom är bäst! 😉

För ett par veckor sen var jag i Kalmar på Citygross, min absoluta favoritaffär när det gäller att handla kryddor och tillbehör. Dom har ALLT! Jag kan gå bland alla hyllmetrar timvis och bara vända å vrida på burkar och flaskor.  Jag köpte tre nyheter (för mig iallfall) till grillen. En BBQ Glaze från Caj P, den ska man spraya på köttet under grillning. Vi provade den förra helgen men den var väldigt fattig i smaken. Sen tycker jag nog inte det är så smidigt med just sprayflaska, för den sprayar nämligen inte alls som på bilden utan i en hård rak stråle så man får ändå använda pensel… Smart!?! Den kunde vi lika gärna va utan.

Hunt´s original barbecue sauce däremot, den va god. Precis sådär lagom kryddig & rökig i smaken utan att det blir för mycket och lite söt va den också. Jag penslade några köttbitar med denna och konstaterade att den är verkligen dryg så det behövs inte så mycket. Jag använde den också i en pastasallad där jag bara vände runt en matsked sås i salladen och den blev grymt god, en riktig grillsallad med andra ord! Så den tycker jag ni ska prova om ni inte gjort!

Nu till den sista lilla flaskan med marinad. Texas smoke house grill marinad. Jag har bara luktat på den ännu och den luktar starkt rökigt, därför har jag dragit mig för att använda den. Blir det för rökig smak är det inte gott tycker jag. Nån som provat denna och kan komma med lite tips??

Håll med om att det är kul att laborera lite till allt grillat. Självklart är det gott att göra egna marinader och glazer osv men man måste ju prova lite nytt också, det är alltid roligt! 😀

Tipsa gärna om du har nån riktig favorit till grillat!

 1. Hanna skriver:

  Hej! Vill bara göra dig uppmärksam på att någon har stulit din bild på hästtårtan och lagt upp den som tävlingsbidrag i Ekströms ”dekorera en kladdkaka- tävling”.

 2. Lena skriver:

  Jag som älskar Caj P! Synd att den var så vattnig men men nu vet jag vad jag inte ska köpa! Tack för tips!

 3. Jag är en caj p`s fan, på nått vis så kommer vi hela tiden tillbaka till deras grillolja..
  Ha dock skrivit upp 2 nya varianter på grillolja som väntas på att bli testade, måste dock in till stora staden för att handla ingredienserna så det blir när det blir..
  Trevlig helg

 4. Louise skriver:

  Jag gillar Texas olika såser. Allra helst på en egengrillad hamburare. Supergott!!
  När det gäller barbecuesåser så har jag bara en favorit – Sweet Baby Ray´s – i alla olika former.

 5. Jag gillar den där sprayen på grillade champinjoner faktiskt. Det var gott! Fast man får spraya rätt mycket, det är ju mest vatten i den.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..