ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pesto Köttfärslimpa, en ny favorit!!

/

Igår söndag gjorde jag två rejäla köttfärslimpor på 2 kilo blandfärs. Så förutom överbliven slottsstek

(som kommer att bli köttsoppa på torsdag)

finns nu köttfärslimpa både till kvällsmat och pålägg. Perfekt att ha lite förberett när ny vecka sätter in! Smörgåsen ovanför är en av makens absoluta favoriter, han älskar  biffar, köttfärslimpa, hamburgare, tacos, ja färs i alla formen går alltid hem! Och en smörgås med tunt skivad köttfärslimpa, lite gurka och Tony´s krydda, det är grejer de! 😉

Nu till dessa köttfärslimpor. Jag experimenterade lite med smaksättningen. I vanliga fall brukar jag ha rejält med råriven gul lök i, massor med lök!! Den här gången blev det ingen lök alls, utan en burk röd pesto (Jamie Oliver). Jag har nog hittat en ny favorit måste jag säga. Man behöver ju nödvändigtvis inte göra köttfärslimpa, de går ju alldeles utmärkt att rulla goda biffar med pesto också!  Smaken blev riktigt lyckad och jag kommer göra detta fler gånger! Vad brukar du ha för smaksättning i köttfärslimpa?

Det här behöver du  :


1½-2 kilo blandfärs


1 burk Jamie Oliver röd Pesto


1 msk potatismjöl


2 ägg


1½ dl vatten


Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser i en stor bunke. Forma till två limpor. Lägg på plåt på bakplåtspapper. Skaka ur burken med pesto med lite vatten och nån tesked soya. Pensla på limporna. Grädda i 200 grader ca 50-60 min.


Röd pesto är gott till så mycket. Ugnsbakad lax med röd pesto är riktigt gott. Eller pestolasagne, röd pesto pasta… Jag har fler sorter av pesto kvar att testa så det kommer mer recept vad de lider! 😉


Jag penslade limporna med de som blev kvar i pesto-burken, omskakat med lite vatten och soya före gräddning.


Färdiga köttfärslimpor!


Grymt god smak med röd, pesto! Detta måste ni prova!

19
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00