Pesto Köttfärslimpa, en ny favorit!!


Igår söndag gjorde jag två rejäla köttfärslimpor på 2 kilo blandfärs. Så förutom överbliven slottsstek (som kommer att bli köttsoppa på torsdag) finns nu köttfärslimpa både till kvällsmat och pålägg. Perfekt att ha lite förberett när ny vecka sätter in! Smörgåsen ovanför är en av makens absoluta favoriter, han älskar  biffar, köttfärslimpa, hamburgare, tacos, ja färs i alla formen går alltid hem! Och en smörgås med tunt skivad köttfärslimpa, lite gurka och Tony´s krydda, det är grejer de! 😉

Nu till dessa köttfärslimpor. Jag experimenterade lite med smaksättningen. I vanliga fall brukar jag ha rejält med råriven gul lök i, massor med lök!! Den här gången blev det ingen lök alls, utan en burk röd pesto (Jamie Oliver). Jag har nog hittat en ny favorit måste jag säga. Man behöver ju nödvändigtvis inte göra köttfärslimpa, de går ju alldeles utmärkt att rulla goda biffar med pesto också!  Smaken blev riktigt lyckad och jag kommer göra detta fler gånger! Vad brukar du ha för smaksättning i köttfärslimpa?

Det här behöver du  :
1½-2 kilo blandfärs
1 burk Jamie Oliver röd Pesto
1 msk potatismjöl
2 ägg
1½ dl vatten
Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser i en stor bunke. Forma till två limpor. Lägg på plåt på bakplåtspapper. Skaka ur burken med pesto med lite vatten och nån tesked soya. Pensla på limporna. Grädda i 200 grader ca 50-60 min.


Röd pesto är gott till så mycket. Ugnsbakad lax med röd pesto är riktigt gott. Eller pestolasagne, röd pesto pasta… Jag har fler sorter av pesto kvar att testa så det kommer mer recept vad de lider! 😉


Jag penslade limporna med de som blev kvar i pesto-burken, omskakat med lite vatten och soya före gräddning.


Färdiga köttfärslimpor!


Grymt god smak med röd, pesto! Detta måste ni prova!

  1. Ida skriver:

    Har aldrig vågat köpa hem pesto, trodde av någon anledning att det inte skulle vara så gott, men idag provade jag göra köttfärslimpan och den lär göras många gånger till här hemma kan jag lova… blev super gott :)!!!

    1. Ida!
      Härligt att det smakade! Jo, pesto är gott!
      /Linda

  2. Karin skriver:

    jag brukar ha någon färskost som fyllning, cantadou med kantarell var gott, liksom philadelphia pesto & tomat som vi testade sist. Har även testat mozzarella, gul lök, zucchini och soltorkade tomater (inspiration från bloggen Middagstipset) så nu kan jag inte äta ofylld limpa längre, tycker det smakar för lite…
    Tack för tipset med röd pesto, kanske blir det så nästa gång!

  3. Vi kör latmansvarianten, nämligen löksoppapulver ;). Det ger såå god smak, barnen älskar det och det är så hiskeligt enkelt och snabbt :D. Emellanåt har vi någon mjukost, typ Cantadou, i mitten som fyllning. Det blir oxå gott.

  4. Vad spännande, det måste jag prova! Jag brukar nog inte expremtera med just köttfärslimpa, men fetaost har jag haft i och det blev supergott. Gilla man oliver så är det nog smaskens att slänga i samtidigt.

  5. Låter riktigt spännande! Skall testas! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..