Nybakade Scones till Frukost


Gomorron! Får jag bjuda på lite nybakade scones? Lördag morgon och regnet hänger lite i luften, då är det himla mysigt att äta en god frukost och bara kura ihop sig inomhus! Dagarna har varit fulla av aktivteter med barnen och goda vänner därav några dagars uppehåll här på burken. Idag är det veteranmotordag på slottet i Borgholm och vi ska strax göra oss iordning och bege oss dit, sen får de väl regna hur mycket de vill då! 😉

Det här behöver du :
5 dl mjöl (jag blandade vetmjöl med fint fullkorn)
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 gram kall smör
2 dl kall mjölk

1 uppvispad ägg
Vita vallmofrön

GÖR SÅHÄR :
Häll mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Fördela ner smöret & mjölken med fingertopparna och knåda ihop till en slät deg. Forma 4 större bullar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt.  Penslade med uppvispat ägg, skåra med vass kniv och strö över vallmofrön. Grädda ca 10-15 min i 225 grader.


Rykande, nybakade scones!!

  1. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅh, finns inget godare en helgmorgon! med marmelad, ost och te!

  2. Sandra skriver:

    Vilka underbara muggar! 😀

  3. Ja tack, säger jag bara! Finns ju nästan inget godare än scones till fruksot!

  4. Scones, ser underbart ut! Det måste har varit det första ”brödet” man lärde sig bara som liten? Kanske det första man överhuvudtaget bakade förutom chokladbollar…
    Tror fröken Dill

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..