Runda små Smörgåstårtor


Ikväll svängde vi (jag & Joll) ihop tre små runda smörgåstårtor av div kylskåpsrens! Det behöver inte vara så krångligt, har man bara en god grundröra, (majonäs/créme fraiche/grädde/salt/peppar) så kan man laborera med olika fyllningar hur mycket som helst. Här blev det chark för hela slanten. Första lagret med leverpastej, andra med kokta hackade ägg, tredje med strimlad kassler och mimosasallad. Varje lager blandas med grundröran och bres på. Voilaa så har man tre små stubbar färdiga att garnera! 😉 Inte så krångligt alls!

Hmm.. Jo, dom är faktiskt ganska mäktiga också. En halv sån här är vad man orkar på sin höjd, andra halvan ryms alldeles perfekt i lunchlådan till jobbet imorgon! 😀


Brödet jag har använt till dessa smörgåstårtor är Polarpärlan Havre från Polarbröd.
Fler recept, bilder och tips på smörgåstårtor hittar du här >>


Till dessa smörgåstårtor ville jag ha en mild pastejsmak och då passade denna färskostpastej alldeles utmärkt. Mild och krämig, helt i min smak! Pastejköket lanserar nu tre sorter av just färskostpastej, denna som är naturell, en med gurka och en med paprika & lök. Så håll utkik på hyllorna i din butik, dom är väl värda att prova om man tycker om lite ”snällare” smaker på pastej.

  1. Smörgåstårta är ju bara såå gott!

  2. Karin skriver:

    Jag älskar smörgåstårta och jag brukar göra liknande små bakelser. Det är så himla lyxigt och otroligt gott! 🙂 Ha en skön Kristihimmelsfärds helg! Kram från Linköping

  3. Du är fiffig du, vi äter våran på smörgås och gillar den röda asken skarpt 🙂

    Kramen!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..