Broccolipaj med Potatis, Purjolök & lagrad Prästost!

 


Här kommer recept på en paj som du enkelt svänger efter vad du har hemma i kylskåpet! Denna gjorde jag på jobbet sist och där behövdes rensas ut både de ena och de andra ur kylskåpet. Lite kalla kokta potatisar, en bit purjo som börjat se lite trist ut, massa broccoli och så fanns där ju prästost så jag svängde ihop en ”restis-paj” för att inte behöva slänga för mycket! Det är himla smidigt och jag brukar göra den hemma ganska ofta. Broccoli med potatis och purjo blir för övrigt en himla fin kombination och dessutom vegetarisk. (Ni får ha lite överseende med bilder, då de är tagna med mobilen)

Pajdeg :
150 g smör eller margarin
 2 dl mjöl
1 msk vatten

Fyllning :
500 gram lätt kokt broccoli
4-5 kokta kalla potatisar
½ purjolök
200 gram riven lagrad prästost
4 hela ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Nyp ihop ingredienserna till pajdegen i en bunke med fingrarna! Tryck ut pajdegen i formen och nagga med gaffel. Ställ i frysen under tiden du förbereder pajfyllningen. Koka upp broccolin lätt i saltat vatten och häll av. Skär de kalla kokta potatisarna i skivor, och purjolöken i mindre bitar. Fördela i formen. Riv osten och blanda ihop till en smet med resten av ingredienserna och slå över pajen. Grädda pajen i 175 grader ca 35 min, eller tills den fått fin färg.


Klar för gräddning!

 1. Nena skriver:

  Gud vad gottigt, perfekt som Fredagsmat for att fa det extra gottigt!
  Ha en harlig Valborg!!

 2. Maggan skriver:

  En sån paj får det bli en dag här snart!
  Ha en skön helg..

  Maggan

 3. Äntligen något vegetariskt!! Ser supergott ut, skall testas ikväll! 🙂

 4. Kokt potatis i paj, vilken bra idé, det måste jag prova. Pajen låter och ser supergod ut, kan knappt tro att du fotat med mobilen, bilderna är ju jättefina!
  Ha en härlig fredag med en massa fredagsmys! Kram Malin

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..