ANNONS
Integritet på Tailsweep

Remouladsås – Recept

/

Remouladsås är guda-gott till fisk!! Det är så gott så man borde kunna göra den själv fast ÄNNU godare än köpe-sås! Det finns ett stort utbud av både tuber & flaskor men ingen som jag gillar så där grymt mycket. På restaurang har jag ätit en himla god remoulad en gång, minns inte när eller var, bara att den smakadehimla gott och man borde kunna göra egen sån! Nu har vi nog gått igenom det sortiment som finns ute i butikerna men eftersom jag h-a-t-a-r CURRY så går många bort helt å hållet! Har fått många bra tips av er läsare så jag har laborerat flitigt ett tag! Idag när jag var å handlade hittade jag också Mills Remouladsås UTAN curry så den fick följa med hem, men jag tänkte kontra med en hemmagjord och se vilken som var godast och vad övriga familjen tyckte! På bilden ovan ser ni min remoulad till vänster & Mills remoulad till höger.

Remouladsås (blir ca 350 gram färdig sås) :
25o gram hemmagjord majonäs
1 dl bostongurka
1½ msk hackad kapris (inlagd)
2 tsk citronsaft
Salt & finmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop, smaka av!

Majonäs (250 gram)  : 
 2 äggulor + 1 helt ägg
 2 dl rapsolja
 1½ tsk vitvinsvinäger

GÖR SÅHÄR :
Häll ner alla ingredienserna till majonäsen i en skål. Kör med stavmixer tills konsistensen blir som majonäs.

Vinnaren här blev min hemmagjorda remoulad, både Nicke & Joline gillade den bäst till kvällens Fish n´Chips! Och jag håller med, Mills remouladsås var mer ”syrlig” och smakade mer köpe-majonäs!

TIPS :
* Om du vill ha curry i, så tillsätt det bland kryddorna!
* Vill då få den gula färgen på såsen – använd gurkmeja!

10
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00