Remouladsås – Recept


Remouladsås är guda-gott till fisk!! Det är så gott så man borde kunna göra den själv fast ÄNNU godare än köpe-sås! Det finns ett stort utbud av både tuber & flaskor men ingen som jag gillar så där grymt mycket. På restaurang har jag ätit en himla god remoulad en gång, minns inte när eller var, bara att den smakadehimla gott och man borde kunna göra egen sån! Nu har vi nog gått igenom det sortiment som finns ute i butikerna men eftersom jag h-a-t-a-r CURRY så går många bort helt å hållet! Har fått många bra tips av er läsare så jag har laborerat flitigt ett tag! Idag när jag var å handlade hittade jag också Mills Remouladsås UTAN curry så den fick följa med hem, men jag tänkte kontra med en hemmagjord och se vilken som var godast och vad övriga familjen tyckte! På bilden ovan ser ni min remoulad till vänster & Mills remoulad till höger.

 

  

Remouladsås (blir ca 350 gram färdig sås) :
25o gram hemmagjord majonäs
1 dl bostongurka
1½ msk hackad kapris (inlagd)
2 tsk citronsaft
Salt & finmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop, smaka av!

Majonäs (250 gram)  : 
 2 äggulor + 1 helt ägg
 2 dl rapsolja
 1½ tsk vitvinsvinäger

GÖR SÅHÄR :
Häll ner alla ingredienserna till majonäsen i en skål. Kör med stavmixer tills konsistensen blir som majonäs.

Vinnaren här blev min hemmagjorda remoulad, både Nicke & Joline gillade den bäst till kvällens Fish n´Chips! Och jag håller med, Mills remouladsås var mer ”syrlig” och smakade mer köpe-majonäs!

TIPS :
* Om du vill ha curry i, så tillsätt det bland kryddorna!
* Vill då få den gula färgen på såsen – använd gurkmeja!

 

 1. linda skriver:

  blir besviken varje gång jag kommer hem med en remoulad som visar sig innehålla curry(orkar ej kolla innehållet varje gång) 🙂 Ska absolut prova din egna

 2. JR skriver:

  Fish and chips

 3. ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
  Får provas =D

  Ps. kolla in i min blogg som är fylld med outfits, bilder och annat. Passa på att bli veckans bloggare just nu!

  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 4. Perfekt, det måste jag prova. Är också sjukt trött på alla plastburkar och tuber med konstgjorda såser.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..