Fish n´Chips med hemmagjord Remouladsås


Onsdagens kvällsmiddag blev riktigt god! Trots en hel del halvfabrikat i form av klyftpotatis & fiskpinnar! Remouladsåsen har jag experimenterat fram nu efter massa tips från er läsare så jag är himla nöjd! Recept på den kommer i separat inlägg. Och som fish n´ chips ska serveras så blev det självklart klyftpotatis i virat tidningspapper, det blir liksom lite godare så! 😉 Sen ska man helst äta med fingrarna och doppa både fisk & potatis i remouladsåsen!


Jag provade två olika sorters fiskpinnar. Jag ska ärligt erkänna att jag har nog inte köpt just fiskpinnar på säkert 10 år, det är nånting som inte serveras här hemma helt enkelt, men det va godkänt gott! Nästa gång ska jag dock panera själv och göra egna, men de va kul att provsmaka dessa pinnar som jag åt minst en gång i veckan när man va liten iaf! Smakbetygen mellan dessa två Crispies & Fish Crips var vi alla eniga om i familjen!

Crispies :
Smakar gott, stor skillnad mot den avlånga ”pinnen”… Mild smak av citron och paneringen god & frasig! Denna var överlägsen både i smak, konsistens och panering!

Fish Crisp :
Smakar som fiskpinnar gjorde när jag var liten. Tråkig form… Paneringen smaklös och torr.


Fish Crisp & Crispies.

  1. Hur stekte du fisken? I ugn, stekpanna eller fritös?

  2. Drömmer om fish and chips av äkta vara i England. Har du smakat?
    Bra ide med egen remouladsås.

  3. Anna skriver:

    Annars är det superenkelt att steka torskfiléer (eller annan fisk) doppade i ägg och sedan i ströbröd blandat med lite parmesan!

  4. En enkel sås som jag brukar göra till fisk är. 1brk Cremé fraiche,Johnny’s sötstarka senap, 5cm färsk gurka i små tärningar,2 tomater i små tärningar. Rör ihop smaka av med senap ev. 1krm vitpeppar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..