Söndag, sovmorgon & en Härlig Brunch!


Hej på er! Nu har vi vaknat och piggnat till efter en kanonrolig kväll/natt på crusingen med pärlan! 😀 Vi var hemma precis vid midnatt och eftersom hela familjen sov till kl 10 så hjälptes vi åt att fixa ihop lite goda smörgåsar med diverse gott pålägg. Det finns nog inget mer mysigt än just söndagsfrukost med ägg, apelsinjuice, gott bröd och massa pålägg att frossa i. Vi hade några grillade kycklingben kvar också, och så passade jag på att mixa ihop en god majonäs! Nu är man piggelin igen och solen skiner. Ska ta med en kaffekopp och gå ut o sätta mig en stund nu!


Varmrökt lax och hemmagjord majonäs. 

Majonäs ca 2,5 dl
Det här behöver du :

1 stavmixer
1 litet ägg
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
Salt & nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Blanda alltsammans i mixerbägaren utom oljan. Tillsätt oljan, först droppvis sedan kan man hälla på lite mer när majonäsen blivit vit och tjocknat något. Mixa hela tiden. Späd ev med lite mjölk om konsistensen blir för tjock. Smaka av med salt & peppar. Kan inte bli enklare än såhär och mycket godare än majonäs på tub!


Äggsmörgås och tysk jägarkorv.


Kallrökt lax…


Grillade kycklingben


Allerum prästost (som jag vann hos Kardemummagumman), & en god Emilskinka…


Ha en underbar söndag allihopa!!

 1. wojtan skriver:

  Hej

  WOW vilken frukost!
  Den hade jag inte tackat nej till 🙂
  Dina bilder gör en alltid väldigt hungrig, jag som nyss åt middag.

  Kram Åsa

 2. hej följ med oss i en frisörs vardag, allt från tips till skvaller.

 3. Jenny. skriver:

  Åh älskar söndagsfrukostar. Tyvärr jobbade jag i helgen. Men det ska jag ta igen i helgen, då blir det mysfrukost både lördags och söndag. Ha en bra vecka.

 4. Vilken underbar söndagsbrunch! Fick inspiration till min mat idag när jag såg laxen och majonnäsen och gjorde en sallad på couscous, ugnsstekt lax, kokt ägg, tomat, gurka, sallad och några rejäla klickar hemgjord majonnäs.

  Måste bara fråga varför du tar i oljan droppvis när du gör majonnäs? Jag häller allt i mixerbägaren, kör ner staven i botten och drar igång. Sedan är det bara att dra staven långsamt uppåt. Fungerar prickfritt varje gång!

  Kram!!

  Ann!

  Det gör jag av gammal vana sen tiden då jag inte hade stavmixern, men självklart är det enkare att göra som du beskriver, dock tycker jag att man får bättre koll på tjockleken om man vill ha en krämigare eller mer flytande majo.
  /Linda

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..