Grillade kycklingfiléer med Ugnsrostade Rotfrukter & Vitlökscréme


Söndag eftermiddag med strålande solsken! Vi kan inte motstå att tända grillen en sista gång denna helg! Färska kycklingfiléer fanns i kylskåpet och så behövde jag rensa ur lite i potatis & rotfruktslådorna också, så det blev en grymt god ugnsrostad form med massa gott. Mandelpotatis, morot, palsternacka, sötpotatis, jordärtskocka och vårlök. För det lilla extra stinget så blev det en finhackad vitlök & en röd chili på toppen också! 😉 En snabb oströra med philadelfia och vitlök gjorde pricken över i:et! Hoppas ni alla haft en underbar helg, imorgon e de måndag igen – hej å hå, dags för nya tag då!

3 port
Till de grillade kycklingfiléerna : 
3 kycklingfiléer
3 msk rapsolja
1 msk African Rib m Vittvin (Aromboden)

Ugnsrostade rotfrukter :
5 mandelpotatisar
3 vårlök
1 stor morot
100 gram rotselleri
1 palsternacka
1 röd chili
1 vitlök solo
½ röd paprika

GÖR SÅHÄR :
Skala & skär rotfrukter, lök & chili mindre bitar. Smörj en ugsnfast form och ugnsbaka ca 45 min i 200 grader.

Vitlökscréme :
½ pkt philadelfiaost
1 riven vitlök solo
1 tsk pressad citr0nsaft
½ tsk flingsalt
1 krm nymalen vitpeppar

GÖR SÅHÄR :
Bara att röra ihop!


Nu en omgång i ugnen.


Kycklingfiléer på grillen.

  1. anette skriver:

    Smakade gudomligt gott fast jag stekte kycklingen i ugnen 🙂

  2. Emelie skriver:

    Jag måste hålla med Erica; grymt snygga foton!! Önskar att man själv kunde få till det på det viset men det är bara att träna. Tur att man har digitalkamera så kostnaden för misslyckade foton är försumbar 🙂

  3. Det ser fantastiskt gott ut,ingenting slår grillat 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..