Baconbröd perfekt till soppa och tilltugg!


Baconbröd! Detta är så grymt gott så egentligen behövs ingen soppa. Men till soppa behövs baconbrödet! 😉

12 st
Det här behöver du :
2 dl vatten (37 grader)
1/4 pkt jäst (12,5 gram)
3 dl durumvete
2-3 dl vetemjöl
½ dl rapsolja
½ tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar

6 dl riven västerbottenost
12 remsor bacon

GÖR SÅHÄR :
Smula ner jäst i en degbunke. Ljumma vattnet till 37 grader. Rör ut jästen med vattnet och arbeta in mjöl, olja och kryddor. Arbeta degen väl för hand ca 5 min. Jäs i bunke 25 min. Värm ugnen till 225 grader. Dela degen i 12 bitar och kavla ut varje del till en avlång platta. Lägg på ost, ca ½ dl på varje och rulla ihop. Rulla runt en remsa bacon på varje rulle och tvinna till avlånga pinnar till samma längd som din ugnsplåts kortsidan. Pensla plåten med lite olja och grädda i ugn ca 10 min i 225 grader. Servera som drink tilltugg eller till en god soppa att doppa brödet i.

 
 

Västerbottenost, rulla ihop. Bacon + tvinna och lägg på plåt!


Världens godaste sopp-bröd! 😀

 1. Vilka stiliga baconbröd! Smart idé, dessutom.
  Tycker fröken Dill

 2. Det måste jag baka tilll någon gång!

 3. Vilken kul idé! Kan nog piffa upp vilken soppa som helst!

 4. dorion skriver:

  har jag aldrig hört talas om! ser skitenkelt och gott ut, love bacon! tack för tipset, ska jag prova idag tror jag ^^

 5. Foofie skriver:

  Haha vad kul! Rachel Ray gjorde exakt såna baconbröd på sin show en gång minns jag

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..