Grillraket, cobra & spjut!


Nu kommer dom!
Dom färdigmarinerade förpackade grillhistorierna med namn som grillspjut från Scan, grillraket från ICA & grillcobra från Nybergs Deli (har faktiskt inte sett denna cobra de senaste året, kanske har den utgått?)! Kuliga namn helt klart! 😉 Alla dessa ligger på ett kilopris runt 80-100kr/kg.

Denna bit grillraket på 1,2 kilo har ett kilopris på 79:90kr/kg. Det blir dryga 100-lappen för hela raketen!

GRILLRAKET INFO :
Grillmarinerad benfri kotlett av gris. Mörad, 87% kötthalt.  
Fött i, uppfött, slaktat, styckat & berett i Sverige.

Innehåller :
Benfri kotlett av gris, 87%, vatten, rapsolja, salt, socker, kryddor (cayenne, chilipulver, ingefära, koriander, paprika, rosmarin, svartpeppar), lök, jästextrakt, schalottenlök, modifierad potatisstärkelse, rödvinsextrakt, vitlök, arom.

E-nummer som den innehåller är följande :
E 412, förtjockningsmedel
E 202, konserveringsmedel
E 211, konserveringsmedel
E 331, antioxidationsmedel 
E 301, antioxidationsmedel

GRILL & SMAKBETYG AV GRILLRAKETEN :

Jag :Mmm… Nja! Saftigt och mört visserligen, men väldigt smaklöst. Fattig krydda!
Mannen :Mört och fint men smakar inget alls!
Barnen :Gott!! Gott!! ”Finns de mer kött??”

Summa, summarus :
Jahapp! Jo, ett visserligen lätt-tugat kött men desto smaklösare istället. Barnen brukar hurra även då vi kryddat köttet själva, rejält också, så vi får ta deras smakbetyg med en nypa salt! 😉 Man vill väldigt gärna springa in å hämta ett par kryddburkar och förstärka smaken, men nu skulle vi ju prova utan modifikationer som sagt! Inget kött jag skulle vilja bjuda på, då är hem-marinerat godare! Lika mört men med betydligt mer smak får man med egen krydda!
 
Det som förbryllar mig ännu mer är kötthalten, 87%?? Hur lyckas dom med det?? När man marinerar eget kött så är det visserligen en massa gojs omkring köttet, men inte 13% iallafall!! Det skulle va intressant att veta exakt vad dom där 13% är för något?
 
Mer då?, Jo jag klurar lite på de här med marinader. När man lägger kött i marinad, säg att det är Måndag eftermiddag, då brukar jag skiva upp en skinkstek, pyttsa på med olja, vin, kryddor, soya, chilisås etc etc. Lägga allt i en burk med lock och låta stå i kylskåpet till helgen! Inte behövs det en massa E-nummer för de! Å inte blir man sjuk av sånt kött heller, en helt vanlig marinering. Konsistensen blir lika fin och mör som på denna raket med mörat och en massa tillsatser. Dessutom så är ju köttet här vacumförpackat?! Borde inte de räcka som konservering? Ja, summa, summarus så är det lite väl förbryllande när man lägger manken till och synar innehållet. En vara som säljer, jo de tror jag säkert! Tack vare konsumenter som inte bryr sig nämnvärt om vad det är dom köper! Men nu har vi provat, och det var intressant! 😉

Sen ska vi ju inte prata om kilopriset… Där går gränsen… 😉 Men, det förstod ni säkert själva! Det är inte filé vi köper, det är benfri kotlett helt enkelt!


Ett halvmeter långsmalt grillstycke som lockar oss till grillen!? Bra eller dåligt!?? Ni avgör själva!!

 1. åh vilken sommarlängtan jag fick nu! Och recepten verkar riktigt smarriga! 🙂

 2. Anna skriver:

  Håller med om att hemmamarinerat är allra bäst! Har inte provat varken raket eller cobra… Jag blir alltid så facinerad att många köper dessa, trots att det inte är särskilt billigt om man tänker efter!!!

 3. Aika skriver:

  Precis hittat hit efter tips från åse, vilken fantastisk sida, känner redan att detta kommer att bli min favoritmatsida!! Har redan slängt in dina cocostoppar i ugnen, här lääänge sökt efter ett recept som inte rinner ut, dom ser så fina ut! Tack tack!

  Kram Aika

 4. Bella skriver:

  Du har sånna fina bilder 🙂 har skrivit en liten snutt om dig i bloggen!

 5. Hej igen! 😉

  Oj,vad många stavfel det blev…
  Tänkte också tillägga att E- numren som den här ”raketen” innehöll är kemiskt framställda och det är ju mindre bra!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..