Fläskpannkaka med 12 ägg!


Fläskpannkaka är himla gott och enkelt att sväng ihop å bara skjuts in i ugnen! Det ska va MÅNGA ägg i en fläskpannkaka, då blir det allra godast! Hög och tjock och mer mättande! Du kan också variera ugnspannkakan genom att steka med klyftor av äpple tillsammans med fläsket i ugnen. Och riva ner morötter i smeten.

Det här behöver du :
400 gram rimmat fläsk i bitar
6-7 dl mjöl (jag brukar blanda lite olika mjölsorter)
1 liter mjölk
12 ägg
½ tsk alt

GÖR SÅHÄR :
Skär fläsket i mindre bitar och lägg på en ugnsplåt. Ställ in i ugnen på 200 grader och låt fläsket få steka på plåten tills det blivit lite gyllene ca 10min. Gör under tiden smeten. Häll ner mjölet i en stor bunke, slå på lite mjölk i taget och vispa till en slät smet. Häll i resten av mjölken. Knäck i äggen och salt. Ta ut plåten, slå på pannkakssmeten och in i ugnen igen ca 20-30 min.

 1. Helt suveränt god fläskpannkaka.
  Bjuder på den ofta här Norge

 2. Jag kan ju bara säga att den vart fluffig XD Den är så fluffig att den är utan för plåten och växer 😀

 3. Åsa skriver:

  Testade det här receptet idag, bästa ugnspannkakan jag ätit! Tack!

 4. Hejsan, vi är en projektgrupp på 4 tjejer som har fått lite tight om tid så här i slutet. Så vi undrar om vi skulle kunna få använda oss utan din bild på fläskpannkakan till vår projektbok. Böckerna kommer inte säljas utan endast användas för eget bruk.

  Svara helst till min melj.

  Mvh
  Lovisa Almberg

 5. Beda!
  Förmodligen för hög ugnsvärme.

  Anna!
  Prova med elvisp och bara lite lite mjölk i taget tills du får en slät smet.
  /Linda

  1. Gjorde pannkakan med 12 är. Den såg om ett månlandskap. Hur stor plåt behöver jag? 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..