Läsarfråga – Här kommer mina kryddor!

Många har frågat i kommentarer och via mail vad jag främst använder för kryddor! Vilka baskryddor jag rekommenderar och om jag har nån krydda jag inte kan vara utan! Svåra frågor allihopa faktiskt, jag haffade lill-kameran ikväll gick en lov i köket… Det är inte dammat, utan taget helt vardagligt såsom det ser ut här hemma i mitt kök!

Som svar på frågorna!

 1. Vilken kryddor använder jag?
  Detta var den svåraste frågan eftersom jag älskar att använda, prova nya och experimentera med olika kryddor så mitt svar får bli ”Så många jag kan, men inte på samma gång”! Tilläggas skall att jag försöker i möjligaste mån att använda kryddor helt utan glutamat!
   
 2. Vilka baskryddor rekommenderar jag?
  Salt, peppar, och alltid nymalen peppar ska de va! Det är basic, men de har väl dom flesta hemma också, och en mortel då! Sen tycker jag man ska ha en god grillkrydda utan glutamat, det behövs alltid till sommarens alla grillkvällar. Man kan göra sin egen grillkrydda och smaksätta såsom man själv vill ha med te x. paprika, peppar, selleri, cayenne, torkad lök & vitlök. Fler basic till vardagsmat jag tyker man ska ha hemma : Muskotnöt (potatismos, soppor & bechamelsåser),  och en chilisås av något slag, gärna D´Elidas som är min favorit. Denna chilisås utesluter helt kryddor som chilipeppar och chilipulver. Och färska örter, då kommer man väldigt långt!
   
 3. Krydda jag inte kan vara utan?
  Det får nog bli peppar av alla de slag + chili!

 

Klicka på bilder för fullstorlek!

 
 

Olivoljor, chilisåser mm. Mannens favoritkrydda är Tony´s!

 
 

Bilden i mitten är en ”påfyllnings-låda”, allt huller om buller! 😉 De två grillkryddorna kommer från Santa Maria och den som heter allround är jag grymt nöjd med, den passar hela familjen. Den andra med chili tycker barnen är för stark, men den är god den också.

 
 

Kryddhyllan… Där finns allt mellan himmel å jord, mest använda är såklart Fiddes Payne kryddor, och mutti tomatkross. Lite olika flaskor med ditt o datt som jag använder bara ”då-då”!

 
 

Sista bilden, min trogna lilla pepparburk i trä från Indiska och den lilla pytte-lilla morteln som passar perfekt att mortla peppar i till vardagsmaten!

 1. Så många ägg har jag inte provat med. Det skall jag göra nästa gång. Fläskpannkaka är ju så gott!!

  Trevlig vecka!!!

 2. Hanna skriver:

  Åh så kul att du gjorde ett inlägg så snabbt om kryddorna som jag frågade om igår. Fast det är säkert många som har frågat 🙂

  Själv så har jag inte så mycket ”ovanliga” kryddor, utan mest standard 🙂

  Ha en fin söndag! Kram Hanna

 3. Det ser väldigt komplett ut får jag säga.

 4. Mian skriver:

  Jösses så MÅNGA och spännande kryddor! – jag tror jag dånar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..