Höga fina kokostoppar!!


Kokostoppar är något som är ruskigt gott på sommaren. Dom påminner mig om när jag var liten och vi hälsade på Tant Greta på kommendörsgatan i Boden. Hon bjöd alltid på världens godaste kokostoppar när man var å hälsade på! Jag har mixtrat med lite olika recept under åren och ibland blivit skogstokig då jag gräddat dessa och de bara flytit ut som platta kakor istället för höga och fina! Nu har jag kommit på knepet och det är väl beprövat och går inte att misslyckas längre! Kokostoppar går dessutom turbo-snabbt att baka så detta får du inte missa om du är en kokos-lover!! 😉

25 st
Det här behöver du :
50 gram smält smör
2 ägg
1 dl strösocker
200 gram kokosflingor

GÖR SÅHÄR :


Smält smöret och låt det svalna något. Rör ihop ägg & socker vädligt slarvigt med en träsked. Det ska absolut inte vispas, bara blandas ihop. Tillsätt smöret och vänd ner kokosflingorna. Blanda smeten och låt den stå i rumstemperatur i bunken ca 15 min. Kokosflingorna sväller och du får höga fina toppar som inte flyter ut! Detta + att smeten inte ska vispas är det hemliga knepet!

😉

Klicka ut små toppar med hjälp av en tesked och kladdiga fingrar!
Grädda i 175 grader ca 10-12 min.


Kokosflingorna jag använt är Kung Markattas ekologiska.


Smeten är färdigblandad, nu ska den stå och svälla en kvart i rumstempertur.


Klicka ut små toppar med hjälp av en tesked och kladdiga fingrar! 😉 Grädda i 175 grader ca 10-12 min.


Njut av doften av kokos och sommar!