För en god sak… Nu behövs ni läsare!!


Det är ju såhär att allt som dimper ner i brevlådan som varuprover & reklamprodukter till Kryddburken hamnar inte alltid här på bloggen, däremot så känner jag att detta måste jag få sprida vidare för jag tycker det är för en väldigt viktig och god sak skull! Alla använder vi ju disktrasor hemma, och disktrasan för mig är grymt nödvädig då jag nästan jämnt går i köket å håller en disktrasa i handen. Jag fullkomligt avskyr allt vad fläckar, smulor å damm heter! Disktrasan är för mig en väldigt trogen vän helt enkelt!

Detta ÄR viktigt!!!

När min dotter sprang ”skoljoggen” i fjol så samlades det in pengar till just barncancerfonden. Deras klasslärare samlade in pengarna från barnen de hade fått med sig hemifrån och den totala summan skulle han bidra med själv berättade han för dom. Detta tyckte jag var en fin gest och gav även barnen en viss insikt och förståelse! Så för varje kommentar som lämnas här så stödjer Kryddburken med 1kr/kommentar. (spam kommentarer plockas bort direkt) Självklart kommer jag att visa er ett inbetalt kvitto på detta också.

Dessa disktrasor från Vileda, ”wettex-trasan” finns nu i en begränsad upplaga där 50öre/förpackning går till barncancerfonden! Själv tycker jag att upplagan inte alls ska vara begränsad utan det vore väl himla fint om man varje gång man köpte disktrasor kunde bidra till barncancerfonden? Tycker ni inte? Jag fick två förpackningar om 4st trasor.

Vill du ha den andra förpackningen disktrasor?

Lämna en kommentar nedan om du bidrar till barncancerfonden! Jag vet ju hur flitiga ni är när det gäller tävlingar så detta borde ju vara en nog så viktig sak att bidra med! 😀

SMS:a FORSKA till 72900 (50 kr)
Ring: 020-902090
PG: 90 20 90-0 BG: 902-0900

Samtliga bilder och uppgifter om barncancerfonden är hämtade från www.barncancerfonden.se

Vinnaren!!

Jag kommer att utse en ”tras-vinnare” på söndag kväll den 18/4! Gör dessa barn en tjänst, köp en förpackning disktrasor eller bidra via sms, telefon eller pg/bg.

 

Som notis om någon undrar kan jag upplysa om att jag får inte betalt på något sätt för att skriva detta, utan detta är ett inlägg helt ”off topic” från mitt hjärta till dessa utsatta barn! Var med du också…

 1. Jättebra! dessutom snygga trasor:)

  Har köpt wettex rosa-vita trasor när de hade kampanj med rosa bandet ang bröstcancer.. mer till välgörenhet Sverige!

  Tack för att du skriver i din blogg om det här

 2. har støttet saken her i Norge, fikk ikke til å sende til det nummeret du har liggende, sikkert noen nr jeg mangler pga annet land. God sak…godt initiativ fra deg, håper du får samlet riktig mange penger til saken

 3. Önskar att det kunde skänkas mer pengar åt sådant här, och stödjer det alltid då det finns tillfälle! Denna hemska sjukdom ska besegras, och med alla bidrag till forskning så gör vi det möjligt!

 4. Jag vill inte låta sniken eller hemsk på något sätt men jag tycker det är otroligt snålt att bara skänka 50 öre per förpackning av Wettex. Många bäckar små som det heter och pengarna går ju till en väldigt nödvändig sak men de vinster som Vileda (som äger Wettex) gör som företag borde de gott kunna skänka mer än så. Själv kommer jag köpa disktrasorna, men jag kommer också sätta in slant eftersom det för mig inte räcker med att bara bidra med en förpackning Wettextrasor i kampen mot barncancer. Tyvärr tror jag att en hel del resonerar som så att de bidragit och tagit sitt ansvar genom att köpa ett paket Wettex som resulterar i 50 öre.

  Och du är fantastisk som skänker en krona per kommentar! Tänk om alla privatpersoner och bloggare gjorde detsamma?

 5. Jag skickade precis ett sms med 50 kr och ska faktiskt köpa just Wettex idag och då lär det bli en sådan paket. 🙂

  Väldigt fin insats på din blogg!

 6. Du är bäst! Jag har smsat pengar till barncancerfonden. Det gör jag ganska ofta. Och jag håller med dej: man har nästan jämt en wettextrasa i näven och torkar nästan överallt, det går automatiskt. Och wettex är helt klart den bästa trasan Jag ska köpa flera packar av dessa trasor när jag handlar imorgon. För wettex kan man inte få för många av hemma på lager, de kommer ju altid att användas vartefter. Men jag vinner aldrig nåt fast jag tävlar och köper lotter. Så vinner jag här så vore jag jätteglad! Hoppas du har en underbar vår! Kram

 7. Bra initiativ. Vårt barnbarn har haft cancer så vi skänker varje år 1000 kr. Att få ett barn,barnbarn som drabbas av cancer är väl alla föräldra och morföräldras mardröm. Att bara kunna stå vid sidan och känna att man inget kan göra är hemskt. Men jag vet att vi gjorde massa för vår dotters familj under den tiden då deras dotter var sjuk. Familjen är väldigt betydelseefull under denna tiden

 8. Självklart borde trasorna alltid finnas att köpa! Tror jag inte vet ngn som inte har haft ngn anhörig eller bekant som drabbats av cancer.. Jättebra iniativ!! Mer pengar åt forskningen- den räddar liv!!
  / Mikaela

 9. Självklart ska jag skicka ett sms.Min mans systerdotter gick bort nyligen i alldeles för unga år…..det är en hemsk sjukdom.
  Väldigt fint initiativ
  Ha en solig o bra dag 🙂

 10. Ett fint initiativ! Det kan aldrig bli för mycket pengar till denna forskning. Här skickas det också in pengar idag.

 11. Tänker på alla familjer och anhöriga som drabbas av någon form av cancer, enda trösten är att forskningen går framåt och det tack vare sådana människor som bl a du Linda som tar sådana underbara initiativ! Det är ingen stor kostnad för oss men en oerhörd vinst för de som kan räddas.

 12. Har missat dom helt, ska självklart köpa dom! Håller med dig, varför bara ha en begränsad upplaga?? Det finns så mycket att stödja men är det något jag brinner för så är det just barncancerfonden. Barn ska inte få cancer, så är det bara! Det är så orättvist när dom får det, barn ska vara friska och springa omkring, fonden måste få mera pengar så flera kan få chansen att bli friska!

 13. Självklart vill jag vara med och bidra. Disktrasorna ska jag kika efter i eftermiddag när jag handlar.
  Cancer…..en jävla skitsjukdom.

 14. Du är toppen,som inte bara berör inom matlagning!
  Du skulle haft budgivning om det andra paketet istället! 😉
  Må gott,ser ut att bli fint väder idag.:)

 15. Superbra initiativ!
  Igår på Draknästet (där entreprenörer söker investerare) var det ett par killar som hade en affärsidé som gick ut på att de gjorde vatten på flaska och sedan togs 50% av resultatet till vattenprojekt i Afrika. Ingen nappade, dock fick de ett förslag om att istället allt överskott skulle gå till Afrika! Om fler företag kunde tänka mer än på vinst …

 16. Jag går heller aldrig in i köket utan en disktrasa, så ännu bättre är det väl om trasan gör nytta även utanför köket.

 17. Usch, jag som tycker att disktrasor alltid luktar… Nya eller gamla – bara olika ”odörer”. Men i detta fall kommer jag nog köpa på mig minst en förpackning!

 18. Kommer absolut att köpa weetextrasorna och ska skicka sms direkt, jättebra initiativ!!!!!

  Klart jag är med och stöder!

 19. Klart man är med och bidrar! Bra sak du gör här Linda!
  Det är så bra att man kan skicka sms för att sätta in pengar. Tror fler bidrar då eftersom det kommmer på räkningen ”senare”.

 20. Jag tycker det är super bra att du uppmärksammar detta! Jag har varit drabbad av lymfom och är i remission idag! Oroar mig varje dag för att min lilla tös ska drabbas av samma öde så jag tycker det är extra viktigt att det uppmärksammas för barnens skull och inte minst min egen om hon någon dag skulle behöva det. TACK!

 21. Fin gest! Självklart kommenterar jag och disktrasor ska absolut inhandlas. Det är ju såna här kampanjer det ska finnas mer av, det är så lätt att stödja när man ändå köper produkten!!!

 22. Vad bra att du tar upp en sån viktig sak. Jag behöver nya disktrasor och kommer självklart satsa på de ovanstående denna gången! Jag skickar iväg ett sms också, alltid bra om man kan hjälpa till. Många bäckar små…

 23. Hej!

  Jag är en ständigt återkommande läsare av din blogg. Måste dock tyvärr säga att jag inte kommenterar så ofta. Kanske är det till och med så att detta är första gången jag skriver en kommentar här. I så fall är väl tillfället väl valt om något, då det dessutom bidrar till något så viktigt som barncancerfonden. Disktrasor kommer att inhandlas snarast och då vi inom kort flyttar kommer det att gå åt ovanligt många trasor ;o). Dessutom är min mobils kontantkort nytankad, och då jag fick lite bonus i och med tankningen så är det väl lämpligt att denna bonus går till något betydelsefullt. Ett sms är skickat.

  Tack för en fantastiskt inspirerande matblogg med underbara bilder!

 24. Hej
  Kunde inte skicka till numret du har skrivit men jag bor utomlands så det är troligtvis orsaken…

  Du har en underbar blogg!

 25. BRA initiativ av dej!!!!
  Sånt här gör mig så glad och rörd!! Att det fortfarande finns människor som bryr sig och vill hjälpa…önskar också att dessa trasor alltid fanns, så man kunde bidra VARJE gång man köper dem….

 26. Barncancerfonden är något som jag anser är viktigt och detta var en helt otrolig gest!! Min tremänning som är 15 idag har kämpat med hjärntumörer i olika former sen han var tre år, de kommer tillbaka då och då… Så barncancerfonden är en välgörenhet som är mig varmt om hjärtat. Bra Kryddburken!!! =)

 27. Självklart är jag med och bidrar.Ska köpa trasorna jag med så fort jag ser dom i affären.Disktrasor går ju alltid åt lixom.

 28. Klart jag hänger på. Cancer måste bekämpas så mycket det bara går! Om nån från Wettex läser detta så ber jag; låt disktrasorna finnas kvar! ska köpa på mig ett lager.

 29. Även jag bidrar med en kommentar. Ska självklart titta i min butik efter disktrasorna! Tycker som du..de kunde gått säljas med förmån för barncancerfonden hela tiden!
  Kramar från Camilla

 30. Hejsan!

  Jag hoppas att du inte tar det här som reklam, för det är inte meningen. Grejen är den att jag, en tvåbarnsmamma har blivit
  utvald som kandidat i en modelltävling ”modell för en dag” och det är väl enda chansen för mig att få uppleva något sådant- nånsin, hihi.
  MEN det går inte utan din hjälp. Jag måste nämligen få flest röster också….

  Snälla rösta på mig ERICA, nr 6 och hjälp mig vinna! http://www.paulamyo.com/info/modelltavling/

  I min blogg finns en pågående tävling där alla som röstar på mig kan vinna ett valfritt namn/budskapssmycke! Bara skriv en liten kommentar så är du med=)

  Om du hjälper mig så lovar jag att jag blir fantastiskt glad! Snälla=)

  KRAM/ Erica

 31. Brukar inte kommentera i bloggar, men om min kommentar bidrar till något positivt är det ingen tvekan att jag lämnar en. Kommer även att donera en hundring personligen tack vare ditt inlägg, samt hålla utkik efter trasorna i min närbutik.

  Essi

 32. Superbra! Jag ska oxå försöka bidra på något sätt, jag har tidigare köpt halsband på deras hemsida. Kanske skulle jag oxå bara sätta in en slant.

  Kram på dig!

 33. Vilket härligt och godhjärtat iniativ. Jag ska försöka hitta trasorna i butiken nästa gång och skänka en extra slant direkt.

 34. Det värmer att folk vill hjälpa dem som har det svårt. Vet själv hur det är att ha en sjuk syster. Bidrar mer än gärna med en den denna kommentar.

 35. Det värmer att folk vill hjälpa dem som har det svårt. Vet själv hur det är att ha en sjuk syster. Bidrar mer än gärna med denna kommentar.

 36. Jag skriver också mer än gärna en kommentar till detta fina initiativ. Barncancerfonden är något jag gärna stöttar på alla sätt och vis. Ska spana efter de här disktrasorna.

 37. Vilket underbart initiativ! Jag tänker genast på den fantastiska filmen ”Allt för min syster”! Verkligen en aktuell film med detta ämne som grund…

 38. Var lite tuffare Linda! Detta är underbart att du tar upp, så viktigt! Jag tycker du ska UPPMANA oss läsare av din blogg att just skänka till fonden. UTMANA oss, vi läser din blogg gratis det minsta vi kan göra är att skänka en summa pengar till barncancerfonden som tack för allt bra du skriver! Hur mycket kan vi skänka tillsammans? Ut med en önskan på sidan och sen får alla rapportera när de gett sin gåva så ser vi hur starka vi är tillsammans! För en oerhört god och viktigt sak!

 39. Bra ide! Jag är gärna med och tävlar, och kommer också att köpa, så fort de dyker upp i affär! Bra när man kan stödja ngt bra när man ändå behöver handla.

 40. Åh! Vilken rolig ide med 1 kr per kommentar!
  Jag cyklade Ride of Hope förra året där anmälningsavgiften (200 kr/etapp) gick raka vägen till Barncancerfonden. Förra året cyklade jag två etapper. I år är jag sugen på att cykla hela vägen från Lund till Sthlm!!

 41. En sån himla bra sak för en fantastisk fin sak! Jag ska verkligen spana in dessa trasor i affären.

  Jag har även hört att man kan kompostera dem när man är klar. Det är ju också jättebra!

 42. Ska precis iväg och köpa nya disktrasor, ska självklart leta efter dessa! Sist köpte jag wettex trasorna som bidrog till bröstcancerfonden!

 43. Hur gärna jag än vill lämna bidrag till allt å alla som behöver hjälp så går det ju inte… av ekonomiska skäl… Men cancerfonden gör jag en inbetalning till varje år. Ska titta efter dessa disktrasor i affären!

  Tack för en trevlig blogg btw!

 44. Självklart, här kommer en liten kommentar till ett mycket klokt initiativ!
  Forskning ger resultat och till forskning behövs många kronor…

 45. Barnen ska alltid vara i centrum och fokus på de som behöver stöd. Så visst blir det nya disktrasor hemma hos mig oxå.

 46. Jättebra initiativ! Jag är inne här och läser och får ideér och inspiration väldigt ofta men det är faktiskt första gången jag lämnar en kommentar. För en sån här bra sak var jag tvungen! =)
  Passar även på att tacka för en jättebra blogg! =)

 47. Disktrasan kommer finnas i mitt kök så fort magsjukan släppt klorna om oss så jag kan ta mig iväg på affären. Jättebra gest!

 48. Jättebra när man kan köpa produkter och bidra samtidigt, det är nog många som egentligen vill skänka en slant men det blir kanske sällan av. Min dotter är en av de hårlösa barnen så varmt tack för ditt inlägg. Kram Malin

 49. Som trogen läsare men väldigt dålig på att kommentera kan jag ju inte vara sämre jag. Givetvis lämnar jag en kommentar när det behövs, och ett paket disktrasor kommer även här att inhandlas. Tack för en bra blogg, du underlättar min vardag väldigt när den egna fantasin tryter. 😀

 50. Åh vad glad jag blir att över detta inlägg! Vi förlorade vår 2-åriga son i cancer i höstas och det värmer i hjärtat när någon tar ett sådant här initiativ och snällt ber om mer pengar till den livsviktiga forskningen! Jag vet vilken mardröm det är att leva med ett cancersjuktbarn, att ständigt pendla mellan hopp och förtvivlan. För att inte tala om den mardröm vi lever i nu… Varande krona är guld värd! Jag passar på att ge er alla som bidrar till cancerforskningen en STOR kram och ett hjärtligt tack!
  /Jenni, Eltons mamma

 51. Vilken toppen ide. Vår dotter Julia fick leukemi då hon var tre år ,är i dag 13 år och mår jätte bra tyvärr är det ju ej alla som klarar sig men med hjälp av våra pengar finns chansen att flera bran klarar sig. Vi skänker runt 1000 -1500 per år till barncancerfonden en del går till Barncanceröst vår egen cancerförning. KRAM

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..