För en god sak… Nu behövs ni läsare!!


Det är ju såhär att allt som dimper ner i brevlådan som varuprover & reklamprodukter till Kryddburken hamnar inte alltid här på bloggen, däremot så känner jag att detta

måste

jag få sprida vidare för jag tycker det är för en väldigt viktig och god sak skull! Alla använder vi ju disktrasor hemma, och disktrasan för

mig

är grymt nödvädig då jag nästan jämnt går i köket å håller en disktrasa i handen. Jag fullkomligt avskyr allt vad fläckar, smulor å damm heter! Disktrasan är för mig en väldigt trogen vän helt enkelt!

Detta ÄR viktigt!!!

När min dotter sprang ”skoljoggen” i fjol så samlades det in pengar till just barncancerfonden. Deras klasslärare samlade in pengarna från barnen de hade fått med sig hemifrån och den totala summan skulle han bidra med själv berättade han för dom. Detta tyckte jag var en fin gest och gav även barnen en viss insikt och förståelse! Så för varje kommentar som lämnas här så stödjer Kryddburken med 1kr/kommentar. (spam kommentarer plockas bort direkt) Självklart kommer jag att visa er ett inbetalt kvitto på detta också.

Dessa disktrasor från Vileda, ”wettex-trasan” finns nu i en begränsad upplaga där 50öre/förpackning går till barncancerfonden! Själv tycker jag att upplagan inte alls ska vara begränsad utan det vore väl himla fint om man varje gång man köpte disktrasor kunde bidra till barncancerfonden? Tycker ni inte? Jag fick två förpackningar om 4st trasor.

Vill du ha den andra förpackningen disktrasor?

Lämna en kommentar nedan om du bidrar till barncancerfonden! Jag vet ju hur flitiga ni är när det gäller tävlingar så detta borde ju vara en nog så viktig sak att bidra med! 😀

SMS:a FORSKA till 72900 (50 kr)
Ring: 020-902090
PG: 90 20 90-0 BG: 902-0900

Samtliga bilder och uppgifter om barncancerfonden är hämtade från www.barncancerfonden.se

Vinnaren!!

Jag kommer att utse en ”tras-vinnare” på söndag kväll den 18/4! Gör dessa barn en tjänst, köp en förpackning disktrasor eller bidra via sms, telefon eller pg/bg.


Som notis om någon undrar kan jag upplysa om att jag får inte betalt på något sätt för att skriva detta, utan detta är ett inlägg helt ”off topic” från mitt hjärta till dessa utsatta barn! Var med du också…

131
2

Solskensbullar


Dagar med värmande vårsol kan vi inte få för mycket utav så självklart måste vi ju lyxa till de lite med ett gott vetebröd när man kan sitta utomhus med en kopp kaffe! Solskensbullar, eller solbullar är bara såååå grymt gott!! 😉

Det här behöver du :
50 gram jäst
150 gram mjukt rumstempererat smör
5 dl mjölk
1 dl ljus baksirap
1 ägg
15 – 16 dl vetemjöl

ca 300 gram marsankräm pulver
+ mjölk till lagom konsistens.

GÖR SÅHÄR :


Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma mjölken till 37 grader ocj slå på jästen tillsammans med rumstempererat smör. Tillsätt ägget samt sirapen och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen! Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs. Rulla till små bollar, i storlek med en tennisboll, ca 16-18st. Gör en urgröpning med fingret i mitten på varje bulle. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fyll varje bulle med marsankräm som du vispat lite hårdare i konsistensen. Använd en sprits och tryck ner spritsen i bullen samtidigt som du fyller den med ett jämnt tryck uppåt. Låt jäsa på plåt ca 25-30 min. Grädda i 200 grader ca 15 min.


Bullarna är fyllda med marsankräm och ska nu bara jäsa en stund innan gräddning.


Färdiggräddade! 🙂


Pensla med smält smör och doppa i socker!

34
1

And….. The WINNER is :

Ulrika Reinholdsson!

GRATTIS!!!

Stort grattis till din nya Aqvia Kolsyremaskin!

Ulrika´s middagstips är :
Mitt måndagstips är fiskgratäng m potatismos, ost, dill, citron. Jag brukar lägga fiskfiléerna i botten i en ugnsfast form, krydda med citron och peppar, sen får de vara i ca 3-5 min i ugnen (tills de är nästan färdiga). Efter det spritsar jag potatismos m äggula i över fisken, o häller en ostsås över. Sen in i ugnen igen i ca 10-15 min. så det blir fin färg. Garnerar gör jag med dill.//Smaklig måltid

Maila mig din adress så kommer paketet hem till dig…

Tack alla ni som var med och tävlade och tack till vår sponsor http://www.sparklingwater.se

12
1