Solskensbullar


Dagar med värmande vårsol kan vi inte få för mycket utav så självklart måste vi ju lyxa till de lite med ett gott vetebröd när man kan sitta utomhus med en kopp kaffe! Solskensbullar, eller solbullar är bara såååå grymt gott!! 😉

Det här behöver du :
50 gram jäst
150 gram mjukt rumstempererat smör
5 dl mjölk
1 dl ljus baksirap
1 ägg
15 – 16 dl vetemjöl

ca 300 gram marsankräm pulver
+ mjölk till lagom konsistens.

GÖR SÅHÄR : 
Smula ner jästen i en degbunke. Ljumma mjölken till 37 grader ocj slå på jästen tillsammans med rumstempererat smör. Tillsätt ägget samt sirapen och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 45 min. Ta upp på mjölat bakbord och knåda degen! Tillsätt ev. mer mjöl om det behövs. Rulla till små bollar, i storlek med en tennisboll, ca 16-18st. Gör en urgröpning med fingret i mitten på varje bulle. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt. Fyll varje bulle med marsankräm som du vispat lite hårdare i konsistensen. Använd en sprits och tryck ner spritsen i bullen samtidigt som du fyller den med ett jämnt tryck uppåt. Låt jäsa på plåt ca 25-30 min. Grädda i 200 grader ca 15 min.


Bullarna är fyllda med marsankräm och ska nu bara jäsa en stund innan gräddning.


Färdiggräddade! 🙂


Pensla med smält smör och doppa i socker!

  1. Nammi! Idag ska jag baka dessa! 🙂

  2. Ida skriver:

    Två plåtar solskensbullar åker snart in i ugnen. Det kommer bli kanon! Tack för tips och inspiration!!

  3. Hej Linda.
    Undrar bara…använder du ”vanlig” marsan eller kokmarsan???
    Tack för en underbar blogg!! Kram

  4. Soffi skriver:

    Dessa ska jag absolut försöka mig på, dessutom smidigt med frysningen! Älskar dessa 😉

  5. Dolly skriver:

    Nu har jag testat, fick ihop 17 bullar och fick massa vanlijkräm över! Men goda blev de 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..