Potatis och purjolökssoppa, godaste soppan som finns!


Världens godaste soppa som jag lätt skulle kunna äta varje dag! Den är bara såååå god!! Även dom som påstår att soppa inte är gott brukar älska denna! 😉

Det här behöver du :
5 medelstora potatisar
1 purjolök
Vatten
1 tsk salt
2-3 msk köttfond (byt ut till grönsaksfond så får du den helt vegetarisk)

GÖR SÅHÄR :
Skala potatis och skär i tunna klyftor. Skölj och hacka purjolöken. Lägg alltsammans i en rymlig kastrull och slå på vatten så det precis täcker. Salta! Låt koka tills potatis mjuknat. Vispa kraftigt i soppan så potatisen går sönder så du får en tjockare soppa. Tillsätt köttfond eller buljong. Låt småputtra någon minut. Smaka av och servera. Soppan går utmärkt att förvara i kylskåp ett par dagar.

TIPS!!
Om du får soppa kvar i kylskåpet går den utmärkt att mixa med stavmixer och blandas ihop med färssmet till en köttfärslimpa eller goda biffar! Blir riktigt gott! 😀


Potatis & Purjolök


När du vispar sönder potatisen reder soppan sig själv och blir riktigt krämig och fin i konsistensen. Du kan också smaksätta med créme fraiche eller en skvätt grädde men jag tycker den är absolut godast som den är!


Smaklig måltid. servera med ett gott hårdbröd! Vilken är DIN favoritsoppa som du bara inte kan vara utan?

  1. Tove skriver:

    Detta receptet ska vi prova. Min favoritsoppa är thaisoppa. grön linssoppa, potatis- och purjolökssoppa och morotssoppa med ingefära.

  2. Ramona skriver:

    Din soppa är supergod, snabblagad, billig och råvarorna finns ofta hemma. Själv rundar jag gärna av soppan med en skvätt mjölk, och för en mer mättande variant tillsätter jag slantade wienerkorvar.

  3. Din potatis och purjolökssoppa låter mycket fräschare än min som innehåller vispgrädde. Men den har hängt med sen jag växte upp så jag har aldrig tänkt på att ändra receptet… Den här ska jag garanterat prova. En gos sak till tycker jag är knaperstekt bacon som man strör över innan man börjar äta. Fin ”karamell” ni hämtade från Halmstad :-)!

  4. Mums, den gamla ”student-räddaren” som kostar lite och smakar mycket. ibland mixar jag med en skvätt grädde också, som variation.
    GLAD PÅSK önskar fröken Dill

  5. Sofie skriver:

    Gud vad det såg gott ut!
    Får nog inhandla en purjolök i dagarna och testa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..