ANNONS

Kladdkaka med Pecannötter

/


Vill ni ha något riktigt mumsigt att bjuda på i påsk kan jag rekommendera denna oemotståndliga kladdkaka med pecannnötter! Den blir faktiskt bara godare ju längre den få stå till sig i kylskåpet, därför är den perfekt att göra någon dag i förväg. Serveras med fördel riktigt kall & med vispad grädde! 😀 Dekora gärna med nån liten vårblomma också som stuckit upp ur jorden!

Det här behöver du :
150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
100 gram pecannötter

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret och låt det svalna något. Rör i sockret och kakaon med träslev, tillsätt äggen, ett i taget. Rör sist ner mjöl, salt & pecannötterna. Häll smeten i en smord rund ugnsform ca 25cm diam, gärna med löstagbara kanter. Grädda i 25 min, max 30min, i 175 grader (varmluft). Slå in kakan i plastfolie och låt den svalna i kylskåpet tills den är riktigt kall. Servera med nyvispad grädde!


Njut….

19
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00