Kladdkaka med Pecannötter


Vill ni ha något riktigt mumsigt att bjuda på i påsk kan jag rekommendera denna oemotståndliga kladdkaka med pecannnötter! Den blir faktiskt bara godare ju längre den få stå till sig i kylskåpet, därför är den perfekt att göra någon dag i förväg. Serveras med fördel riktigt kall & med vispad grädde! 😀 Dekora gärna med nån liten vårblomma också som stuckit upp ur jorden!

Det här behöver du :
150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
100 gram pecannötter

GÖR SÅHÄR :
Smält smöret och låt det svalna något. Rör i sockret och kakaon med träslev, tillsätt äggen, ett i taget. Rör sist ner mjöl, salt & pecannötterna. Häll smeten i en smord rund ugnsform ca 25cm diam, gärna med löstagbara kanter. Grädda i 25 min, max 30min, i 175 grader (varmluft). Slå in kakan i plastfolie och låt den svalna i kylskåpet tills den är riktigt kall. Servera med nyvispad grädde!


Njut….

  1. Lindy skriver:

    ”Dekorera med nån vårblomma som stuckit upp ur jorden”. Men tjeeena! 😀 Det får li en HEL tulpan från ICA då! Här finns inga blommor i nån jord än. Här ligger det 2 meter lager med snö tyyyp!
    Linda! Jag längtar till Öland! Våren är underbar där.
    Glad Påsk! 😀 Kramar!

  2. Mums vad gott det ser ut! Blir till att testa den i helgen tror jag. GLAD PÅSK!

  3. Helena skriver:

    Vad gott! Jag älskar pecannötter! Tänkte testa på att göra cupcakes med pecannötter idag!
    GLAD PÅSK! 🙂

  4. Malin skriver:

    Ser underbart saftig ut den där, och pekannötter är ju bara så goda… Jag har tröttnat lite på att göra kladdkaka men det blir ju intressant igen när man hittar nya varianter att testa 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..