Det är väl ingen som längtar till sommaren va?? 😉
Tänkte väl de… Men om du längtar liiiite efter sommaren och alla mysiga grillstunden så har du nu chansen att vinna detta fina paket med kryddor, BBQ såser & rubs från Santa Maria… Och dessutom ett Weber grill-set så du kan briljera ute vid grillen såklart! Låter väl inte så tokigt?
Vad skulle du lägga på grillen om du vann detta grillpaket? En saftig entrecôte som du penslar med whiskey bbq-såsen… Eller revbensspjäll med chilirub? Eller en exotiskt kryddad kyckling… Eller grillkorv kanske?? 😉
Beskriv vad du skulle grilla om du vann detta grillpaket.
Glöm inte uppge giltig epost.
Utlottningen pågår tom. idag onsdag 24/3 kl. 24:00.
Innan dess behöver vi ditt svar!
Det är inte ofta jag är på systembolaget men av kära maken brukar jag titt som tätt få nån spännande flaska när han varit där, han vet att jag gillar såna överraskningar som jag kan laga mat med! 😉
Sist fick jag några olika sorters porter och en av dem fick gå med i en riktigt härlig husmansgryta idag! Här har jag serverat grytan med riktigt knapriga små babymorötter som fått stekas och karamelliserats med en liten gnutta honung… Detta mina vänner är något utöver vad smaklökarna varit van vid de senaste veckorna! Ni bara MÅSTE gå på bolaget och handla hem lite roliga flaskor till maten, det är sååå roligt att laborera! 😉
Det här behöver du :
1½ kg nötkött
1 stor gul lök
1 stor röd lök
2 vitlök solo
1 flaska porter (3½ dl) 1 msk dijonsenap
6 dl kraftig mörk köttbuljong (egen, tärning el fond) 1 tsk nymalen svartpeppar
1 tsk herbamare örtkrydda
Maizenamjöl + vatten till redning
GÖR SÅHÄR :
Skär köttet i rejäla grytbitar. Använd en stor gryta. Bryn köttet lite i taget. Skala och skär löken grovt och vitlöken fint. Lägg ner i grytan tillsammans med köttet. Slå på flaskan med porter och ytterligare vätska från buljongen så det precis täcker köttet.
Tillsätt även senap, svartpeppar och örtsaltet. På med lock, sänk värmen och låt grytan puttra några timmar… Fyll på mer buljong då och då så det inte kokar torrt. Grytan är klar när köttet lätt faller sönder och blir sådär härligt trådigt och mört! Red av såsen i grytan med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & peppar.
Samuel Adams Honey Porter från USA (nr 1580). En grymt god porter till kött med rejäl fyllig lite sötrostad smak!
Grytan har nu puttrat ca 4 timmar! Lovley… 😉
Babymorötter, råa som stekt i smör i stekpanna tills de blivit al dente, dom ska fortfarande vara lite krispiga, inte som kokta! Ringla över lite honung på slutet och finhackad persilja och sväng om i stekpannan några varv! Servera genast!
i läckra färger. Skulle du vilja ha en sån? Nu lottar vi ut en som du har du chansen att vinna! Allt du behöver göra att att bestämma dig för vilken färg du skulle vilja ha… 😀 Lämna ditt svar i kommentarsfältet nedan med en giltig epost.
Svart, lime, creme eller orange?
Vill du vinna en kolsyremaskin?
Vilken färg skulle du vilja ha? Lämna ditt svar här i kommentarsfältet.
Utlottningen pågår tom. tisdag 23/3 kl. 24:00.
Innan dess behöver vi ditt svar!