Tävling! Santa Maria BBQ-nyheter samt Weber-grillset

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Det är väl ingen som längtar till sommaren va?? 😉
Tänkte väl de… Men om du längtar liiiite efter sommaren och alla mysiga grillstunden så har du nu chansen att vinna detta fina paket med kryddor, BBQ såser & rubs från Santa Maria… Och dessutom ett Weber grill-set så du kan briljera ute vid grillen såklart! Låter väl inte så tokigt?

Vad skulle du lägga på grillen om du vann detta grillpaket?
En saftig entrecôte som du penslar med whiskey bbq-såsen… Eller revbensspjäll med chilirub? Eller en exotiskt kryddad kyckling… Eller grillkorv kanske?? 😉


 

 • Beskriv vad du skulle grilla om du vann detta grillpaket.
  Glöm inte uppge giltig epost.
 • Utlottningen pågår tom. idag onsdag 24/3 kl. 24:00.
  Innan dess behöver vi ditt svar!
 • Vinnarna presenteras nästa vecka!

Samtliga bilder kommer från Santa Maria
Sponsor : Santa Maria

 1. Jag skulle lägga en entrecote som jag penslar med min egna grillmix med bla coca cola och ett saftigt grillspätt med goda korvar och grönsaker på……
  Nu blev jag ju hungrig 😉
  Kram från Sussi

 2. Jag skulle lägga förkokta tjocka revbensspjäll penslade med honung, chili, ingefära och vitlök…. mmm. Till det en god sallad och gott bröd.

 3. En älgfile som legat i en marinad av Caj´ps orginal som jag spetsat med lite rödvin, vitlökssklyftor, lite finhackad chili och timjan.
  Serveras med grönsaker och potatis som legat i balsamvinäger, olja, socker, salt, peppar och timjan och sen rostats i ugnen. Vid serveringen smulas lite feta ost över grönsaksblandningen. Allt serveras med en pepparsås där grunden är just Caj´ps original och varför inte lite grillad sparris.

 4. Hemgjorda hamburgare med lite BBQ-sauce+ alla andra tillbehör som hör en hamburgare till. Grillade på en engångsgrill, på en klippa i solnedgången! Det är sommar 🙂

 5. …älskar lamm så det fick bli lite goda lamm-spett och dessutom grönsaksspett, båda marinerade med lime, vitlök och någon god grillmix-blandning.

 6. God Morgon!

  Jag skulle testa att marinera ytterfilé med american BBQ sause kentucky whiskey. Till det skulle jag ha potatis i folie( tunt skivade, kryddade med vitlökssalt och en klick smör som tillagas på grillen). Tzatiki, sallad, fetaost, grillad majskolv och kall sås gjord på Rub Chipotle & Citrus och ett gott vin;P

  Oj oj vad jag blev sugen på att grilla och att sitta ute och äta på altanen=O

 7. Har äntligen skaffat balkong efter att ha bott i flera år utan möjlighet att grilla. Skulle absolut välja en saftig entrecote, marinerad med vitlök och chili, gärna en BBQ-sås eller möjligen hemkörd bea till 🙂

 8. Jag skulle göra ett foliepaket med baconlindade hericovert penslade med ingefära och sesamsås och sen lägga paketet på glöden. Så gott till grillat kött och egen potatissallad med syrligt äpple i… å det riktigt vattnas i munnen på mig 😛

 9. Jag skulle lägga stora tigerräkor marinerade med ginger&sesame till förrätt och sen skullle jag marinera en vacker bit marulk marinerat i chipotel&citrus. Det skulle bli ett perfekt för grillsäsongens första grillning!

 10. Oj… så många olika mumsiga saker jag kommer att tänka på som måste testas, oavsett om jag skulle vinna eller inte!
  En rätt som jag definitivt skulle testa med dessa kryddor är en stor bit gris ingniden med caribbean style.. På sidan om ett paket med potatis, morötter och palsternacka som också fått åka med på grillen. Och för att toppa av det hela en härlig yoghurtdressing och en salsa med bl.a. mango och chili i… Jag lovar, godare än så är det svårt att få det 😀

 11. Kamben är min favorit på grillen! Gott marinerade och möra i köttet och med honung på sista minuten blir det kalasgott! Eller hemmagjorda hamburgare med färska bröd och mycket grönsaker. Båda tillsammans med klyftpotatis och BBQ-sås! En kall öl slinker gärna ner ockå 🙂 Mums!!

  Nu längtar jag till sommaren när man kan stå ute och grilla i bara t-shirt och njuta av sommaren!

 12. Hej !

  Jag skulle grillat en härligt bit färsk lax och till den skulle jag servera folie bakad potatis, dvs skivad färsk potatis, skivad vitlök, strimlade soltorkade tomater, färsk rosmarin, salt, peppar och en klick smör.
  Avslutningsvis en klick god romsås till – mums

 13. jag skulle grilla lammfilé med BBQ såsen ginger sesame till det skulle jag låta potatis grillas samt några härliga grönsaksspett, som sås skulle jag ha matyogurth med passande kryddning. Drycken skulle vara ett Pinot Noir vin t ex RedTree smaskens 🙂
  kram Åsa

 14. Åh va härligt med grillat, snart är det äntligen dags för grill säsong igen! Va roligt med nya produkter, jag skulle grilla kycklingfilé med BBQ rub Caribbean Style och till det blir det en sås på kesella och mango chutney!

 15. vad ska grillas???? vad ska INTE grillas allt smakar ju underbart på grillen så det är svårt att välja…..men vi skulle avsluta med att grilla annanas som sen serveras med en kokosglass….mmmmmm…….

 16. Jag skulle grilla kotletter, majskolvar och sparris serverat med stekt klyftpotatis och någon god sås, eller varför inte grillspett med färska champinjoner, körsmärstomater, köttbullar, paprika och någon stark korv Ser så fram emot våren med dess sol och möjligheter att grilla!!

 17. Jag skulle marinera mina hästbiffar och grillat dom på min elgrill på balkongen. Till det BBQ-sås och potatisklyftor och kall dryck!

 18. Kentucky whiskey grilled chicken! Det vill säga kycklinglårfiléer som fått marinera i grillsåsen ett par timmar innan de slängs på grillen. Lårfiléerna är underbara att grilla, använd gärna en sån där grillklämma avsedd för fisk så trillar de inte igenom gallret.

 19. Favoriten, en lätt kryddad entrecoté med hemgjord klyftpotatis och mitt paprika och vitlökssmör. Men det är ju inte omöjligt att det åker på ett gäng karrékotletter med en fin rub om det är lite gäster hemma!! självklart måste det åka med lite tomater´, champinjoner och andra grönsaker på grillen med!!

  Säsongen är ju för övrigt året runt, men som bäst på sommaren så klart!! 😀

 20. Det skulle grillas lax med ginger sesame-sås, kyckling med kentycky whiskey och de båda rubsen samt kryddorna skulle användas på hamburgare, samt spett med majs,aubergine, lök,ananas och champinjoner. Dessutom givetvis några skivor halloumi med egenblandad örtmarinad och het sås till. Mums, nu blev jag ju inte direkt mindre sugen på sommar och grillat 😉

 21. Vildsvin och hjort. Revbenen ska tilllagas enligt Lindas recept förståss,förkokta med underbart god glace. (Dom äter upp mina grönsaks och potatis odlingar,därför ska jag äta dem.)

 22. Vad jag längtar till den grillade maten. Jag skulle göra goda köttfärsjärpar som jag skulle trä på grillspätt och pensla dem med någon god marinad. Till det skulle jag ha ett gott grönsaksris med hemmagjord kall vitlökssås och nybakat bröd.

 23. oj vad jag blev längtig efter sommaren nu. älskar att grilla, det absolut smidigaste och godaste sättet att tillaga mat på!

  jag hade nog grillat någon god köttbit, oxfilé eller kanske ryggbiff. Till detta är det sååå gott med grillad halloumi som legat i någon god marinad!

 24. Ja, snart får man äntligen börja grilla! 🙂
  Bland det godaste jag vet är helgrillad kyckling, grillad på kolgrill med indirekt värme. Köttet blir så mört och saftigt, går nästan inte att jämföra med kyckling i ugn. Plus att skinnet blir tusan så mycket godare och knaprigare! Gulp, vad hungrig jag blev nu! 😆 Jag skulle absolut testa att smörja in kycklingen med såsen som smakar ingefära och sesam. Till kycklingen serveras det en fräsch potatissallad – en sådan utan crème fraiche, men gärna en vinägrett på istället. Salladen besår av sallad, potatis, sockerärtor, jordgubbar, rödlök, basilika, paprika och minimajs.

 25. Jag skulle grilla skivor av rostbiff som legat i god marinad och till det skulle jag göra aluminiumformar med skivad förkokt färskpotatis, purjolök, kryddor och grädde som får stå med på grillen så potatisen blir lite stuvad!

 26. Åh, klart man längtar efter grillat. Jag tänkte fira min 40-års dag med grillat 🙂

  Då blir det fläskfile med Chipotle & Citrus Rub, kycklinglårfiléer Caribbean style och ryggbiff med Kentucky Whiskey sås. Till det blir det grönsallad med tomater, sparris, kronärtsskockor och sommarlök. Sedan tar vi till grillen igen, och kör grillad ananas med kokos, grillad banan med choklad och små foliepaket med jordgubbar, kiwi, apelsin och kanske ett stänk av BBQ Chilin.

 27. Jag tycker att det godaste som finns att grilla är helt vanliga simpla karr’e skivor,med någon smarrig marinad eller kryddblandning.Sen är det ju jättegott att grilla majskolvar också 🙂

 28. Oxfilé! Jag blev bjuden på GOD grillad, hel, oxfilé förra sommaren och är nu sugen på att lära mig att själv tillaga det!

 29. Mmm… Mina favoriter på grillen är helt klart fläskfile med marinad som grillas i folie och så marinerade majskolvar såklart.. Mums ! 😀

 30. Åhhh, himmel vad hungrig jag blev plötsligt :). Många fina tips i kommentarerna ovan. Själv blev jag för stunden sugen på att grilla lax marinerad i Ginger/sesame såsen. Annars slår ju en hemgjord, grillad hamburgare med alla klassiska tillbehör det mesta!

 31. Jag skulle grilla en skiva högrev som först fått förkoka någon timme och sen marinerats med vad jag har hemma för dagen.

 32. Jag skulle bjuda alla mina vänner på grillkorv på min lilla uteplats och fira mitt efterlängtade 1:ahandskontrakt:D

 33. Härliga kryddor!
  Jag skulle grillat färsk tonfisk med Ginger/sesame såsen tillsammans med en ljummen potatissallad men sommarens primörer och en snabb tsatsikisås!

 34. Först skulle jag grilla marinerade tigerräkor som man kan mumsa på med ett glas vitt vin när man sen grillar revbenssjällen och dom hemmagjorda hamburgarna. Musms!

 35. Hej Kryddburken!
  Jag skulle genast tända grillen och slänga på en hög tunna revben marinerade i Caribbean-rub:en. Till det hade jag blandat ihop en fräsch och fruktig potatissallad med grillade grönsaker, och stark/syrilg youghurtsås till det. Mums!

 36. Eftersom vi gillar ryggbiff så skulle jag grilla det.Och den vill jag gärna marinera i något med vitlök i.. Som tillbehör rostade potatis och rotfrukter, en god sallad och en kall grillsås med vitlök..Rött vin till detta..

 37. Jag skulle marinera en fläskfilé i chipotle och citrus och sedan röka den då våran weber klotgrill. Till det skulle jag ha delikatesspotatis som jag lägger i folie med olivolja timjan och lite havssalt och lägger på grillen. Serveras med hemmagjord tzatziki ,sallad och nybakat bröd 🙂

 38. mmmm… jag själv äter inte kött men till min sambo skulle jag grilla en god köttbit, men till mig själv någon fisk, kanske lax! eller quornfiléer… till det lite färskpotatis, en stor sallad och ett par goda såser.
  Åh! du gör mig inte alls sugen på sommaren nu.. hahah. 🙂

 39. Jag skulle försöka mig på laxfile som är rubbad med kryddan chipotle and citrus. Har inte testat att grilla lax tidigare men detta kan ju inte misslyckas, eller?

 40. Nu började man verkligen längta till sommaren. Jag skulle nog göra egna grillspett med bakad potatis och vitlökssås till 🙂

 41. Ååååååh! Längtar efter att kunna grilla… 🙂 finns inget godare (drömmer mig bort…). Jag hade grillat MYCKET. När jag grillar äter jag som en flodhäst; marinerade kycklingvingar, entrecôte, hamburgare, grillkorv… skojar inte 😀 Är som att det inte finns något slut, bara äter och äter, kan sitta i flera timmar och grilla 🙂

 42. Är tossig i kyckling. Skulle ta ett par kyckling fileér och marinera dem i lite lätt i ngn. citron marinad. Därefter pensla på chipotle och citrus blandningen. Inbillar mig att det skulle bli kanongott! 🙂

 43. Att själv marinera tjocka grillribbs och grilla med tzaziki och vitlökssmör och en massa grillade grönsaker och sallad. Mums

 44. Vi skulle grilla entrecote, och kycklingspett, med egengjord potatissallad. Massor med majs å tzatsiki, sallad och gott bröd.
  Man längtar rätt ordentligt till sommaren nu!
  Min man är en jäkel på att grilla, så han skulle älska detta! =)

 45. Jag skulle förkoka revbensspjäll och sedan ha på en rub med röksmak, honung o chili! Till det kokt nypotatis, tzatziki och en god sallad med melon o fetaost i!

 46. Jag skulle testa ”ginger and sesame” BBQsause på lax-filéer och lite chili-krydda på några kycklingspett – tror det kan bli super! Till det vill jag göra egen potatissallad och en massa grillade grönsaker. Himmel och plättar så hungrig jag blev!

 47. Jag skulle grilla blodpudding…. Näääää skoja, en köttbit, vad som- kycklingfile´, entrocote, fläskfilé ( hel ),hamburgare, fläskkarré … ALLT! ( utom blodpudding då 😉 )

 48. Då jag ÄLSKAR kyckling är det ett självklart val för mig! Tillsammans med massa goda tillbehör som vitlöksbröd, såser, salsor, grönsaker o klyftpotatis är i alla fall min sommar räddad.

 49. Jag skulle lägga en smaskig älgbiff på grillen, som jag penslar med whiskey bbq sås! Längtar verkligen till sommaren!

 50. Eftersom det alltid är mannen som sköter grillen hemma hos oss så är jag helt övertygad om att det skulle bli fläskkarré på grillen..och eftersom han även är ett stort fan av whiskey så är jag även övertygad om att köttbiten skulle penslas med whiskeyBBQ-såsen. Tillbehören däremot, dom bestämmer jag helt själv inne i köket! 🙂

 51. Då jag har en mamma som ursprungligen kommer från Sydamerika så skulle jag definitivt välja att grilla anticucho (nöthjärta) som först marinerats i röd vinäger, svartpeppar, vitlök, salt och torkad chili!

 52. Skulle absolut grilla lax, hel fläskfilé, kyckling, hamburgare… Ja allt va man kan tänka sig! Stå och glassa med dessa verktyg, då är man grillmästare nr 1… 🙂

 53. Jag skulle göra en grillmix med mycket olika smaker och olika köttslag med olika marinader. Frossa i kött!!! Lite grönsaker och dippsåser till. Lammytterfilé, Kalvspaeribs och ”vanlig” biff!!! Såååå gott!! Gud, vad jag längtar efter grillsäsong!!

 54. Jag skulle marinera älgfile i whiskey marinaden, och grilla det med körsbärstomater. Till det skulle jag servera råstekt potatis med massa vitlök och en hemmagjord beasås! Goooott!! 🙂

 55. jag skulle gjort en paté på ömsom polenta ( smaksatt med saffran) ömsom kokta rödbetstärningar ( med bitar av chevré i. hur gott hade det inte varit att skära tjocka skivor av denna och pensla skivorna med ginger sesam-såsen. ett imponerande tillbehör som sedan grillad brevid förkokt sötpotatis.

 56. Jag har alltis svårt att bestämma mig när det gäller grillning. Jag gör gärna en mixed grill:
  Lamkotletter med chipotle & citrus rub,
  Kycklingben med caribbean rub,
  Färsbiffar kryddade med chili, citrusskal och färska örter,
  Jätteräkor på spett penslade med ginger & sesame sås,
  Ryggbiff, medium rare med bara peppar och flingsalt
  och till detta serverar jag sallad på körsbärsstomater, avokado, rödlök, ruccola och roman, goda såser och en brödbit.
  Till efterrätt skulle jag grilla färsk ananas, persika, banan och servera med färska jordgubbar och vaniljglass.

 57. jag skulle grilla lax penslat med ginger sesam-såsen. grillade grönsaker till penslade med smör och kryddade med chiligrillkrydda. till det en kall potatissallad, med färskpotatis, äpple, purjolök, gurka gräddefil och färska kryddor 🙂

 58. Jag skulle lagt på en hjortfilé rubbad med chili och sen försiktigt penslad med kentucky whiskey bbq sauce! Till detta en krämig potatisgratäng 🙂

 59. Fick jag detta grillpaket så hade jag tagit en lammbog och fyllt med chilikryddan. Sedan hade jag bundit ihop den och marinerat utsidan med chipotle och citrus rubben. Låtit det hela ligga på grillen i ca 2 timmar på låg värme indirekt grillning och slutligen serverat med klyftpotatis som hade fått ligga i foliepaket med lite timjan, vitlök, salt och peppar och olivolja.

  Till detta hade jag serverat en lätt sallad.

  Tror det hade blivit hur bra som helst!
  GRILLSÄSONGEN HAR REDAN BÖRJAT!

 60. Hel lax. Lägg laxen på dubbelt folie, skär snitt i fiskköttet på båda sidor. Krydda med salt o peppar. Fyll med färska örter,tomat,smör,citronjuice. Vik nog ihop till ett paket vik upp kanterna lite. Koka färsk potatis lägg i halster pensla med olivolja grilla på båda sidor till fin färg. Hacka dill lägg i en skål blanda i olivolja häll i potatisen rör om och salta.

  Nu blev man ju hungrig 😛

 61. Hej!

  Jag är ett stort fan av amerikansk traditionell mat samt barbaque!
  Så jag skulle marinera lite T-bones eller fläskkarré länge samt mexikansk het chipotle krydda på och sedan grilla den medium rare. Servera till fluffigt potatismos och majskolvar.
  Grillsäsongen är alltid igång!

  MVH,

  Kajsa

 62. Jag skulle fixa ett par urläckra kycklingspett med paprika, svamp och baconinlindad tomat och pensla dessa med en riktigt god marinad.. Kanske lite god flintastek vid sidan av också! Sen med lite fräsch Tzatsiki och en härlig sallad till:) Och gott sällskap så klart!

 63. Jag skulle lägga på kycklingfile som endra marinerats eller penslats med en härlig olja/marinad med smak av USA, dvs rökighet.Jummie!

 64. Jag skulle grilla några rejäla bitar oxfile. Bakar potatis på grillen och serverar med en röra med ädelost och cremefraiche.
  Grillar gärna grönsaker oxå. Mums!

 65. Ananas, majskolvar, haricon verts inlindade i bacon, en bit älgkött… Mmmm, sommarens soliga dagar, jag, karln och en grill..Nånstans under blå himmel, i varsin solstol, med varsin norrlands… Det är livet! Härliga dofter av det grillade köttet, snålvatt´ne som rinn´i mun´. I love it 😀 Give it to me, så ska jag grilla så det står härliga till, Lindis! 🙂

 66. Jag skulle grilla en hederlig fläskkarré med lite grillolja och lite glaze på och till de ha hemmagjord klyftpotatis med vitlökscremefraische eller en tzatziki eller varför inte båda? En sallad med melon och fetaost i är ett måste förstås! Nu blev jag hungrig!

  Kram

 67. Jag skulle helt klart grilla kycklingfile penslad med sambala olek, kycklingfond och lime…till det skulle jag ha parmesansmör med chili samt grillade grönsaker till !! MUMMA

 68. Oh vad härligt att grilla…..Grillar gärna lax.Inlindad i folie och med lite härliga kryddor.Självklart kolgrill för att få fram den bästa smaken.

 69. Vi skulle grilla kyckling som marinerads med caribbien style. Låter smaskigt! 🙂 och någon god köttbit med BBQ sås kentucky Whiskey. Och revbenspjäll. Som serverades med hasselbakspotatis med en god vitlökssås eller bearnaises till. 🙂

 70. Gud va man längtar!!!
  Jag skulle grilla en massa grillspett med extra ALLT 🙂
  Fläskfilé, champinjoner, zuccini, körsbärstomater, paprika, lök och massa annat, kanske till och med någon god, stark korv!
  Måste börja gräva i alla gamla tidningar (och bloggar) med massa inspriation 🙂

 71. Jag skulle grilla färska laxfiléer med ”ginger and sesame” BBQ-sause, till det skulle jag göra en härlig sallad och en god kall sås! MUMMMMSS! Inga kolhydrater för mig inte, därför skulle det vara så gott lite extra krydda och marinad till allt protein man ska grilla i sommar:)

 72. åh gud så sugen jag blir på att grilla! vilka spännande nyheter dessutom. man får beslutsångest 🙂
  men en sak jag direkt blev sugen på var att lägga lite fin lax penslad med ginger & sesame bbqsaucen och sen krydda med lite chili. mums! till det skulle nog en tzatziki och en bulgursallad(tabouleh) vara gott. annars är all-time favourite ”geggan” som passar till allt grillat inte att förglömma: CF, blandat med fetaost och hackadrödlök (salt peppar efter smak)

 73. Vi har en bärbar Weber-grill som vi skulle ta med till stranden och grilla dels korv med bröd och dels marinerad kyckling och till det färskpotatis i aluminium. Serveras med en fräsch sallad till, som gärna innehåller melon, som jag längtar! Grillset har vi inga så det skulle passa jättebra till, som det är nu bränner vi oss när vi försöker vända med gaffeln!

 74. Jag hade testat att grilla skivad färskpotatis med lite olika kryddnings varianter. Det är såååå gott 🙂
  Grillsetet hade ju underlättat när man ska vända de små rackarna…

 75. Jag skulle nog grilla en bit Lax som jag skulle köra nån god *rubing* på varför inte nån av nyheterna:) Till detta skulle jag servera en god potatis sallad

 76. Ohh att grilla är det bästa som finns.

  Jag skulle grilla kycklingfiler med chipotle och citrus blandningen. Till det skulle jag servera ett foliepaket som får ligga på grillen. Foliepaketet är fyllt med kokt färskpotatis, dill, persilja och en klick smör.

 77. Jag hade helgrillat kyckling! Jag hade grillat hel kyckling som fått gotta till sig i en Szechuanpeppar-baserad marinad ett dygn eller så. Dela den nästan helt igenom, platta ut och fäst upp på två stadiga grillspett så den håller sig platt och går lätt att vända lätt. Godaste kycklingen, promise!

 78. Här hemma skulle vi nog grilla rostbiff el. oxfile gärna starkkryddat/chilikryddat om min sambo får bestämma! Själv väljer jag någon spännande marinad till kycklingfileer och grönsakspett. Serveras med en stooor sallad och ett gott rödvin.

 79. Jag älskar att grilla både kyckling och fisk.

  I detta fall skulle jag nog välja kyckling.

  Tar filéer och skär i mindre bitar. Kryddar dem med BBQ Rub Chipotle & Citrus och sätter dem på ett spett. Till det blir det förkokt färskpotatis som jag sätter i folie med en klick smör och värmer det på grillen. En god jordnötssås får kröna hela anrättningen och naturligtvis lite grillad Hallomi med en massa härliga grönsaker till. Det kan inte bli bättre.

 80. Jag skulle förkoka potatis, sedan fördela detta på foliebitar. Krydda med salt peppar och timjan. Lägg sedan på en laxfilé krydda ytterligare med kryddor du tycker passar. Överst lägger du en citronskiva och en tomatskiva. Vik ihop paketet och grilla på grillen till laxen är färdig, servera med fetaostsås! Jag säger bara MUMS! 😀

 81. Jag skulle köra en GI-middag och börja med att ”rubba” in en stor bit tonfisk i carribean-style kryddorna och sedan grilla, besticken skulle göra sitt, sedan servera filén som den är med en fräsch matig (kolhydratsfri) sallad och BBQ-såsen till. Sunt och gott i härlig harmoni.
  Mvh
  Bonnie

 82. Hej!

  Jag skulle använda de goda marinaderna och kryddorna till att lyfta upp en vanlig enkel karrékotlett. Det är något som vi gärna grillar på sommaren; smidigt och billigt + att barnen gillar det!

  Till skulle jag servera potatis som fått ligga med vitlök i foliepaket i grillen och en fräsch grönsallad med vinegrette

 83. här grillas det året om, vinter som sommar 🙂

  Det absolut bästa jag vet är isländsk lammfilé som har kappan kvar. Ginger och sesam bbq, flingsalt och nymalen peppar.

  Du börjar med att lägga kappan nedåt i ett par minuter, vänd filén och efter ytterligare några minuter sticker du in en termometer för att få exakt temperatur. Jag väljer alltid ett par grader under ”färdigt” för att sedan lägga i folie för att ”vila” sig upp till rätt temp. Då kan jag också få olika temeperatur efter mina gästers önskemål. Tillbehör gör jag ofta bakad klyftpotatis med rotfrukter som jag vänt i olivolja och timjan, grillad majskolv, zucchini, aubergine, en god enkel sallad, tomat, gurka följer ofta med.

 84. Hej!

  Jag skulle marinera kycklingfilér i Ginger & Sesame såsen, lägga det på grillen med skivad mango. När mangon är klar skulle jag blanda den med hackad chili och hackad salldslök och lite cashewnötter och äta det med kycklingen.

 85. Oj! Jäklar vad grilltarmen satts i brand nu.
  Jag skulle smyga upp grillen till 100 grader och lägga på en rejäl bit högrev på indirekt värme. Den skulle jag pensla ÅTSKILLIGA gånger med Whiskey-BBQ-såsen.
  TUUUUUR att jag kanske får en webergaffel också, då kan jag transchera köttet med stil vid bordet och hålla steken på plats.

  Förresten: Jag rekommenderar er SAMTLIGA att grilla en rejäl högrevsstek i sommar. Lååååång tid, låg och indirekt värme under lock, släng på lite rökspån då och då (se till att inte ha för mycket briketter, fyll hellre på ofta) massa pensling med god sås/marinad/glace vid flera tillfällen, en skön baden-baden, en god bok och en kanna sangria med mycket is.
  Det är en lördagseftermiddag utan like kan jag lova.
  Efter 4-6 timmar transcherar ni godbiten vid bordet och serverar med grillad potatis, BBQ-sås, fräsch sallad och en god flaska Amarone-vin.
  Det är en lördagskväll utan like kan jag lova.

 86. Jag skulle grilla nyfångad vinterfiskad Hjälmaregös som jag marinerat med Ginger- och Sesamesåsen och servera den med grillad fänkål och ett fluffigt potatismos smaksatt med muskot och persilja.

  Mvh Andreas

 87. Fläskfiléspett, sex stycken, ett för varje krydda/rub/sås.

  Sedan skulle jag bjuda hem släkt och vänner som alla får ta med ett tillbehör var, och sen skulle vi äta tills vi spricker 😉

 88. Amerikanskt! Jag skulle ordna med en riktig amerikansk grillkväll med spareribs som jag först har förkokat med lök och pepparkorn. Sedan är det bara att pensla dem och lägga på grillen. Serveras med massor goda tillbehör, te x majskolv och coleslaw. Serveras med väl kyld öl!

 89. Finns det något mer nostalgiskt att grilla än pinnbröd? Sitta i skogen efter en långpromenad och linda pinnbrödsdeg runt en hemmagjord grillpinne!

 90. Jag skulle ha grillat nån slags fisk med ginger och sesame-såsen.
  Jag skulle också ha ordnat upp ett stort grillspett och kryddat loss.

  Sedan slår ju ingenting en saftig entrecote med en spännande krydda! chilikryddan ska såklart på klyftpotatisarna som gör sig redo i ugnen.

  UNDERBART

 91. Varför inte grilla frukt? Skivad, färsk ananas marinerad i citronjuice, en nypa socker och färskmald chili från grindern. Naturlig sötma och en gnutta hetta. Grillad får den en härlig, karameliserad yta. Perfekt att servera med en skopa vaniljglass som en somrig efterrätt!

 92. Lax, smörfisk, entrecote, karré, burgare av nöt eller lamm, you name it! Grillen går varm så många gånger under det ljusa halvåret och smaksättningarna varierar nästan lika många gånger.

 93. Jag skulle fixa med ett grillparty! Skulle köpa entrecote till de stora och korv till de små! Skulle testa alla smaker och sen låta alla välja sin favorit. Till detta skulle jag servera ljummen fransk potatissallad. Mums!

 94. Åhh vad man längtar till grill tider när man ser det här:)
  Det hade nog varit en stor saftig entrecote,det slår det mesta:)

 95. Jag längtar så efter grillsäsongen! Nog för att det går att grilla vintertid också, men det är lite bökigare… Jag skulle grilla hamburgare, i nötfärsen skulle jag blanda massor av BBQ-sås Kenytucky Whisky och krydda rikligt med BBQSpice Chili så att burgarna blir riktigt välsmakande. Till detta skulle jag grilla färskpotatis i foliepaket med smör och BBQRub Chipotle Citrus. Yummie, jag längtar redan!

 96. Jag skulle grilla chili- och koriandermarinerade jätteräkor på spett och servera tillsammans med en smaskig couscoussallad. 🙂

 97. Jag skulle plocka fram älg- och rådjurskött ur frysen och prova med de olika marinaderna och kryddblandningarna för att hitta de bästa kombinationerna.

 98. Skulle svepa ihop mina berömda nötsfärs med fetaost burgare kryddade med en touch av vitlök & grilla dem till perfektion! nomnom 🙂

 99. Jag skulle absolut göra min grekiska stora hamburgare med massor av vitlök och slänga på grillen. Serveras med nybakt bröd och hemmagjord tsatziki…och fräsch sallad med fetaost!

 100. Jag skulle helt klart grilla några saftiga kycklingfiléer samt några saftiga nötköttsbiffar och såklart marinera dem med olika marinader och krydda dem med kryddorna!

 101. Du härliga vår välkommen med värme så det blir sommar och grill snart! Skulle göra kycklingspett med ginger/sesame serverad med en fräsch sommarsallad,citrus vinigrett samt gott nybakat bröd,Alt. 2 En rejäl köttbit till kentucky wiskey,grova potatisslantar med allround kryddan.Till snacks så fixar jag ihop lite olika härliga grönsaker som sommaren har att erbjuda till detta gör jag en chili dip. Grill setet vore ju toppen kanon så jag slipper bränna mej om fingrarna! 😉

 102. Jag skulle grilla goda kycklingfileer som dagen till ära skulle få någon ny spännande marinad…

  Hoppas på tur =)

 103. Självklart en självuppdragen abborre. men ibland är inte fiskelyckan med mig och då får det bli rotfrukter. Hoppas dock på bättre tur i denna utlottning

 104. Åh, jag skulle göra grillspett med något gott kött som fått dra i nån god marinad och grönsaker som paprika, minimajs och chaminjoner! Nej nu blev jag hungrig, och sugen på sommar..

 105. Jag skulle skiva lagom tjocka skivor av skinkstek och lägga i marinad. Sedan grilla dom på grillen och servera med hemmagjorda klyftpotatis, fetaoströra, paprika/morötter/rödlök/zuccini som jag lagat till i ugnen.

 106. Hejsan
  Jag skulle bjuda in min svärmor oc hennes man på en mysig grill kväll med hel stekt fläskfile och min goda potatisgratäng och en god sallad. Ett gott rött vin till. Det hade varit mycket populärt. Ha en bra dag. KRAMIZ KATAIN FRÅN SKÅNE

 107. Jag skulle grilla kycklingklubbor marinerade i ginger/sesam,servera dem med klyftpotatis och sallad på gröna blad och grön sparris

 108. Ett grillspett med fläskfile, svamp, tomater, paprika,lök mm..som fått marinera en stund..Sen till det lägger jag potatis i folie i glöden, så de bakas där. Ev en bearnaisesås till och sallad.

 109. Hej,

  jag hade definitivt grillat en fläskytterfile som jag har gnidit in i lök-dippulver. Tillbehör majskolv så klart. Till efterrätt hade jag lagt banan i folie som jag har skurit ett snitt i och proppat full med mjölkchoklad, mums….

 110. Jag är ett verkligt grillfreak, men nybörjare på själva tillagningsfronten. Därför blir min första utmaning att tillsammans med pappa grilla kycklingfilé i vår! Med detta grillpaket skulle jag kunna variera mig i oändlighet och få en riktigt bra kick-off i ”grillbranschen”!

  Till kycklingen blir det en mumsig pastasallad med massor av soltorkade tomater, samt en himmelsk fetaostsås med cayennepeppar!

 111. Jag skulle marinera en god köttbit och grilla den tillsammans med mumsiga grönsaker som paprika, champinjoner, tomat, majskolvar och lök. Bacon är också grymt gott att grilla 🙂

 112. Åhå, det skulle nog bli något mysigt foliepaket med grönsaker tillsammans med mysiga grillspett eller välmarinerade kycklingfiléer åh självklart är ju då potatissallad ett hett tillbehör.;)

 113. Vi brukar grilla allt möjligt de gånger vi grillar,sen får alla ta lite av varje av vad de gillar. Brukar exprimentera lite med olika kryddor och marinader..ibland blir det bra ibland mindre lyckat..men då vet man ju det till nästa gång! 😉
  Fast med färdiga blandningar borde det ju inte gå att misslyckas!:-)
  så det skulle nog bli några grönsaksspett med coctailtomater,champinjoner,zuccini,majs,rödlök och paprika kanske kan vara spännande testa chilikryddan på dem, sen så skulle jag nog testa BBQ Kentucky såsen både på någon finare köttbit och även blanda i färsen till några hamburgare.
  Kanske gnida in kyckling med någob BBQ rub.
  Å den allroundkryddan till karré/kotlett.
  Potatisgratäng samt någon kall potatissallad med vinägrett får det bli till! Å sen nå frukt på grillen till efterrätten.
  Gah, vad sugen jag blev på att grillat nu då!

 114. Jag skulle grilla köttfärsbiffar som jag penslade med Kentucky Whiskey. Sedan skulle jag servera dem i pitabröd med lite grillade grönsaker, avokado, rödlök och en sås gjord på creme fraiche blandat med lite Chipolte och citrus rub. Tror att det skulle bli en ypperlig måltid tillsammans med en kall öl eller ett glas vin! 🙂

 115. Grillspett, ala kan välja vad just de vill ha eller är sugna på. Med fyra barn så är vi många som vill olika, att sedan kunna anväda olika kryddor, glacer, marinader mm… är guld värt:)

 116. Vi grillar gärna och ofta hemgjorda grillspett med flera olika sorters kött med olika kryddningar. Till detta sätter vi oxå på småbitar choritzo korvar, viker prickig påläggskorv i 4 delar samt olika grönsaker. Till detta serverar vi hembakt bröd, smör och ost samt en god grönsallad. Valfri dricka!

 117. Vilka härliga kryddor. Jag älskar att grilla kyckling av olika slag, fileer, ben, osv. Jag skulle nog välja lite olika delar av kycklingen och ta två eller tre av kryddblandningarna tex Santa Maria BBQ Rub Caribbean Style och American BBQ Sauce Ginger & Sesame och gnida in varje sort. Servera klyftpotatis och lite härligt grillade grönsaker.

 118. För mig blir det nog en härlig älgfil´e från norrlandsskogarna som jag marinerat med någon lämplig Santa Maria BBQ Marinade. Till detta wokar jag morötter och andra goda rotsaker i
  Santa Maria BBQ Glaze Sweet Pineapple som bara blir sååå gott, men inte för länge det ska fortfarande knapra om rotsakerna.

  Sist men inte minst en kall öl och utsikten över sjön så har du den perfekta grillmiddagen färdig…

 119. jag skulle marinera majskolvar, paprika, lökhalvor och fläskkarré i ngn smarrig kryddmarinad och sedan servera med nykokt potatis och kall créme-fraichesås

 120. Jag skulle bjuda ett gäng kompisar på Laxfileér med chilirubb. Till de serverar jag en smarrig pasta sallad och grillad sparris.

 121. Sen mina föräldrar skilde sig och jag bara bodde kvar med mamma så blev jag den nya grillmästaren i vårat hem om somrarna. Jag föredrar enkla rätter och kyckling är min favorit.

  Eftersom jag också älskar chipotle, efter att ha fastnat för tacokryddan, så skulle jag använda chipotle citrusen-ruben till kycklingfileer. Grilla kycklingen men också vitlök & chilimarinerade champinjoner och sedan servera med en sallad av mache, gurka och fetaost. Antingen tsatziki till eller en syrlig sås av creme fraiche, lite lime, salt och peppar.

  Oavsett om jag vinner eller inte kommer jag definitivt testa detta ändå till sommaren. Gott! 🙂

 122. Jag skulle nog grilla kycklingspett med mina vänner när utesäsongen väl börjar. Kyckling, paprika, lök ja allt möjligt på och så klart favorit-tillbehöret: grönsaksknyten – massa olika grönsaker tillsammans med fetaost i aluminiumfolie som knips åt och sätts på grillen.

 123. Hej!

  Jag, eller snarare mannen, skulle grilla kycklingvingar som vi sedan kan sitta och njuta av lääänge. Tillbehör blir champinjoner inlindade i bacon, paprika och lökspett.. Bakar potatisen på grillen oxå så att hela familjen kan samlas utomhus i väntan på maten.

  Tack, för alla fina, goda och njutningsbara recept du delar med dig av!

 124. Eftersom jag och min sambo nyss flyttat till bostadsrätt och precis börjat jobba efter tre år på universitetet så har vi inte råd att sticka iväg på en utlandssemester i år. Därför skulle vi fixa ett grillspett med massor av gott kött och lite grönsaker på, penslade med BBQ rub caribbean style. Vi skulle grillat det på innergården och sen satt oss på balkongen i solskenet och ätit det tillsammans med en god sallad, tzatziki och potatisklyftor. Sen skulle vi drömt oss bort till den karibiska värmen och bara njutit av varandras sällskap. Om man inte har råd att åka någonstans, kan fantastin oftast ta en ganska långt.

 125. Här hemma är redan grillsäsongen i full gång.
  Vi gillar att grilla flera saker samtidigt, en grilltallrik, och favoriterna är köttfärsspett där vi givetvis vill testa BBQSpices Chili samt grillspett med bl.a kött som vi marinerat i Carribean style.
  Till detta äter vi just nu ugnsbakade potatis, morrötter och rödlök. Sås till dessa grönsaker hade gärna fått bli Kentucky Whiskey sås.

  Mmmmm, nu när du har frestat så får det nog bli grilltallrik i dagarna 🙂

 126. Det får bli kycklingspett med chili o massa goa grönsaker. Till det färskpotatisknyten, med smör o lök. ( När den säsongen kommer =) ) Lagom sugen man blir nu…

 127. Ja jag skulle vara traditionellt tråkig och grilla stora fina fettsprängda karréskivor som först legat i marinad och sedan ”rubbats” in med härliga kryddor. Till det massor av fräscha grönsaker som penslats med kryddig olja. Men du nu längtar jag efter grillen!
  Ha det bra/Karin

 128. BBQ-såsen skulle få förgylla en äkta amerikansk burgare som jag skulle toppa med en rejäl skiva cheddarost som sakta får smälta ner lite. Givetvis en massa sallad och några ringar rödlök och ett hamburgerbröd som är lite lätt grillat så det får en krispig yta.

  Jisses, det hade varit smaskigt och en härlig födelsedagsmiddag, helst med lite sol i ansiktet ute på altanen. I stället blev det någon ynka plusgrad, snön som smälter och grått och dimmigt och en kycklingfilé, lite potatisklyftor och en klick bearnaisesås. Inte så tokigt det heller, men den där burgaren hade varit godare helt klart.

 129. Jag skulle göra färsspett och pensla innan grillning med nån god marinad. Sen fylla champinjoner med nån god färskost och en stor grönsallad till. Mumma! Längtar till sommarn!

 130. Grillbuffé med hamburgare, kryddiga korvar och massor med olika grillade grönsaker = mmmmm :D. Till det förstås olika såser och röror samt fräscha färska grönsaker. Toppen att bjuda gäster på, alla får plocka ihop sin egen favorit och även barnen hittar något de verkligen gillar!

 131. Jag skulle fylla en abborre med färska örter och några smörklickar, salta och peppra och slå in i folie. Till detta serverar jag dillslungad färskpotatis och en iskall öl.

 132. Älgfilén brukar jag ibland lyckas spara till sommaren och den är så jäla god att grilla, skulle kunna tänka mig att den blir ännu godare med barbequsåsen som va smaksatt med wiskey (tror att grillmästaren skulle digga den starkt).
  Till det så blir det ett grönsakspett med champinjoner, paprika, halloumi, lök och majskolvar…
  Såå gott det skulle vara, får en att längta till sommaren..
  Mvh

 133. Vi älskar att grilla 🙂 Jag skulle köpa tunna skivor kyckling, marinera i Caribbean style ihoprullade på spett ihop med paprika, rödlök och champinjoner. Då blir allt bra marinerat eftersom det går in i rullarna. Grilla majskolvar, hallomi och tomathalvor till. Sedan servera grönsakssallad med vattenmelonkuber och bearnaisesås. En annan sak är att göra vitlöksbiffar och sedan servera dem med Ica hallonbalsamico, ha även lite i färssmeten. MUMS!! Jag vill grilla nu 😀

 134. Marinera lax i sambal och soja, grilla, och gör en sås med charlottenlök,gul paprika, hönsbuljong, apelsinjuice, grädde, salt och peppar…. mycket grönt och pressad potatis….ett gott vitt vin…och sol och värme förstås

 135. Jag skulle lägga en entrecôte på grillen, insmord med Chipotle och citrus. Till de en fräsch ljummen potatissallad. Å självklart grillar jag Halloumi till. Mums. Nu fick du mig att längta till grillsäsongen.
  //L

 136. Eftersom jag är gravid, och såååå sugen på grillat så hade jag ätit vad som helst, bara det legat på grillen 🙂

  Men måste jag välja nånting, så är jag väldigt svag för snabbt grillad, lite röd flankstek, så det hade det fått bli. Hade gärna provat att pensla på whiskey-bbqsåsen, den lät intressant. Till det hade jag serverat ett fat med nypotatis, sallad, soltorkade tomater och rostad vitlök.
  Nu vattnas det i munnen på mej! 😀
  Håller tummarna, och hoppas på tur.

 137. Jag hade genast använt mig av American BBQsauce ginger & sesame till färska skivor laxfilé som får gotta till sig på grillen. Till dem hade jag serverat grönsaksspett kryddade med BBQkrydda.

 138. Sommaren 2007 bilade jag och in make runt i USA (och passade också på att gifta oss i Vegas), under den semestern fick vi uppleva mycket spännade saker och mycket god mat. Om jag vann din tävlig skulle jag se till att bjuda min make på en riktigt amerikans BBQ. Revbensspjäl med chipotlerub, till det hemgjorda pommes, kentuckey whisky såsen och en god coleslaw. Åh vad glad han skulle bli, och vilken härlig bröllopsdag det skulle bli, riktigt amerikanskt där vi kan minnas tillbaka på vår härliga semester, vårt fantastiska bröllop och vårt underbara framtida liv!

 139. Åh! Jag skulle förstås följa den persiska traditionen att slänga på en MASSA grönsaker. Alltifrån champinjoner till tomathalvor till stora bitar av zucchini till majskolvar till vårlök… Allt det här skulle traditionsenligt få sällskap på grillen av smakrika bitar av lammkött (Kabab barg som man kallar det på persiska).
  Till det skulle jag servera, förutom en uppsjö av röror och såser(så kallade mezes) kokt ris som toppas med pinjenötter, russin och granatäppelkärnor.

  MÅSTE PROVAS!!!!

 140. Jag älskar att grilla resten av min familj blir tokig på mig och min grillning på somrarna. Jag brukar grilla allt möjligt tex en god marinerad fläskfilé och majskolvar med sallad till eller mina hemgjorda hammburgare.

  Anna

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..