Bakad Potatis med Baconröra


Gokväll på er! Jag måste då säga att ni är otroligt flitiga på att tävla! De gör ni rätt i, för de är ni värda alla gånger!

Nu ska ni få höra nåt annat kul, för jag tillhör nämligen de få som aldrig nånsin tävlar runtom på bloggar! Men av en ren slump när jag va in hos Kardemummagumman så plitade jag ner en kommentar till en tävling om Allerum Prästost! Hej å så går jag väl å vinner!! Otroligt kul! 🙂

Nette som driver bloggen har dessutom varit i mina tankar i eftermiddag då jag klurade lite på vad vi skulle ha till kvällsmat. Jag visste ju att hon hade ett himla gott recept på baconröra till bakpotatis, så så fick de bli! Detta recept har jag såklart inte kunnat låta bli att ändra lite i men i det stora hela… 😉

Det här behöver du :
2 pkt bacon (knaperstekt)
½ burk créme fraiche (ca 1 dl)
50 gram philadelfiaost (½ pkt)
1 rödlök (finhackad)
1 vitlöksklyfta (riven)
1 knippe oregano (hackad)
1 gnutta sambal oelek
Salt & nymalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Nagga bakpotatisarna med en gaffel och slå in dom i aluminiumfolié. Baka i ugn ca 1 timme på 220 grader. Knaperstek baconet och låt det svalna och rinna av på hushållspapper. Rör ihop resten av ingredienserna till röran och smaka av med salt & peppar. Blanda ihop med baconet.

 1. skriver:

  om folk som HAR smakat röran ändå kunde kommentera

 2. Liz skriver:

  Jag är inget big fan av potatis, men så kom sambon hem och frågade om vi inte kunde äta bakad potatis som han blivit så grymt sugen på..först sa jag nej..men så sprang jag på detta recept och det ser ju onekligen grymt gott ut!!..morgondagens middag är räddad 🙂

 3. Helena skriver:

  Vi brukar göra en snarlik röra med créme fraiche, finhackad rödlök, knaperstekt bacon och hackad tomat men den brukar vi äta till grillat kött, det är jättegott!

 4. Det är nånting vi aldrig äter, vet inte varför för det är ju jättegott! Ska prova ditt recpet, pronto!!

 5. Ojoj, vad gott detta ser ut och låter! Blir det nog imorgon kväll för det var länge sedan man gjorde bakad potatis. Känns nästan lite sommar i luften här också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..