ANNONS
Integritet på Tailsweep

Plocktallrik med grillade kycklingklubbor, baconlindande vattenkastanjer, vitlöksbröd, sallad & chiliaioli!

/

Kvällens middag blev ett snabbt ihop-plock av en ren impulshandling på Hemköp… Bacon åkte ner i kundvagnen, det går ju alltid åt! Nybakat bröd, de luktar ju så gott!! vidare till de asiatiska hyllorna där jag alltid fastnar och här åkte två burkar vattenkastanjer ner i vagnen också, i vanliga fall brukar minimajs slinka ner men de har jag redan hemma i skåpet!! Oj va genomtänkt allting blev!? Eller inte… Framme vid frysdisken läser jag på skyltarna…k-y-c-k-l-i-n-g… Och ner åkte en påse med frysta kycklingklubbor! Sen vidare till grönsaksavdelningen och då kom jag å tänka på vinegretten jag gjorde igår! Det blir SALLAD till middag ikväll!! Alltid nåt ju??! De löser sig, å så snabbt iväg till kassan med typ ingenting som jag egentligen behövde eller skulle ha… Men här kommer iallafall kvällens middag, tack till den som kom på ordet ”plocktallrik”! Vilket geni! 😉

Kvällens middag :
Grillade kycklingklubbor serverade med krispig sallad, vitlöksbröd, grillade baconlindande vattenkastanjer och chiliaioli att doppa brödet i! Woooillaaa! 😀

Chili aioli :


1 äggula


1 pressad vitlöksklyfta


2 msk pressad citronjuice


2 dl rapsolja


1 msk D´Elidas chilisås

GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienser utom olja och chili i en skål. Använd stavmixern och mixa samman allting. Tillsätt oljan, först droppvis sedan kan man hälla på lite mer när aiolin blivit vit och tjocknat något. Mixa hela tiden. Sen rör du bara ner chilisåsen i aiolin och smakar av.


Kastanjerna har jag bara lindat in i bacon, trätt på grillspett och låtit grillas i ugnen på 220 grader ca 15 min.


Sallad!


Vitlöksbröd med olivolja, pressad vitlök och flingsalt! Snabbt grillade i ugnen på 220 grader 3-5 min.

2 sorters vinegrette Vitlök & Chili


Grillade kycklingklubbor


11
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00