Vinegrette Vitlök & Chili i små gå-bort-flaskor!


Ikväll svängde jag ihop ett par flaskor vinegrette! Det är sååå otroligt gott att droppa över sallad med smaker som man själv valt! Jag gjorde två sorter. En lite syrlig med vitlök, citron och timjan som är min favorit. Men självklart så tänkte jag på maken också!  Där fick de bli chili, tomat & dragon! Och den blev riktigt hot faktiskt, den kommer han gilla! 😉  

Flaskorna* blir dessutom läckra dekorationer i köket och är verkligen en lyxig gå-bort-present! Jag hade blivit väldigt glad om jag fick två såna här flaskor! Så är du bjuden på middag i helgen så passa på att överraska värden/värdinnan med lite hemmagjort lyx!

HÅLLBARHET !
Om du förvarar flaskorna i kylen så håller de väldigt länge, 2-3 år! Har du dom stå fram i rumstemperatur ca 2 veckor!

* Flaskorna jag har använt är en tom ”Tigersås-flaska” & en tom ”Hickory Liquid Smoke”. Bägge flaskorna är identiska och passar perfekt till hemmagjorda ”Skaka-om-vinegretter!

Vinegrette Vitlök/Citron/Timjan :


3 delar rapsolja


1 del vitvinsvinäger


1 msk finhackad timjan


1 solo vitlök i delar


Zest från 1 citron


1 tsk trocomare örtsalt

Vinegrette Chili/Tomat/Dragon :
3 delar rapsolja
1 del vitvinsvinäger
2 torkade röd chili
Ett par kvistar dragon
1 tsk tomatpuré
1 tsk D´Elidas chilisås
Salt & grovmalen svartpeppar


Flaskor är fina att titta på, ställa på kökshyllan, ge bort i present, eller ha stå framme på bordet!! Glöm bara inte bort att skaka om flaskan före du droppar över salladen.


Solo vitlök.


Torkad chili från förra årets skörd.

28
0

Äggrulle med Ost & Bacon


Denna rulle fick jag syn på i tidningen ”Matmagasinet” och jag föll för den direkt. Det är en rulle som man borde kunna kombinera i oändlighet tänkte jag och nu till påsk så vill jag göra denna med rökt lax, philadefliaost, citron & dill! Va tror ni om det?

Detta recept är med bacon, färskost och bladspenat och jag kan lova er, det är sååå gott så ni bara måste prova!! Låt fantasin flöda och gör er egen smakkombination till denna läckerrulle i påsk! Busenkel och otroligt god. Passar bra som förrätt, tilltugg eller på sena natt-timmen! 🙂

Det här behöver du :
8 ägg
4 msk grädde
½ tsk salt
Nymalen svarpeppar

Fyllning :
100 gram babyspenat
smör till stekning
100 gram naturell färskost
140 gram knaperstekt bacon

GÖR SÅHÄR :


Vispa upp ägg, grädde & kryddor. Använd en ugnsplåt och gör en form av bakplåtspapper och gem i storlek ca 30 * 40cm. Häll ut smeten i formen och grädda i 200 grader 6-8 min. Stjälp sedan upp den på bakplåtspapper. Fräs på spenaten i smör, salta och peppra. Tillsätt färskosten och blanda ihop till en röra. Bred på röran och fördela bacon i småbitar över. Rulla ihop!

Se även recept på köttfärsrulle :


26
6

Chokladvåfflor med ripplad grädde


Torsdagen den 25:e mars är det stora våffeldagen så jag tänkte bjuda på ett gott tips, nämligen

chokladvåfflor

! För alla chokladälskare så är detta den ultimata våfflan serverad med chokladripplad grädde och riven mörk choklad! Det funkar till de flesta recept, det jag använder nu är utan ägg men det fungerar med ägg också såklart. Chokladen är tillsatt i det smälta smöret, för övrigt är det ett vanligt våffelrecept!

Det här behöver du :
100 gram smör
2 msk kakao el. bitar av mörk choklad
2 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl loka, el ramlösa

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en vispskål. Vispa upp med mjölken. Smält smöret och rör ner kakaon eller cohkladen och tillsätt i smeten. Häll sist i bubbelvattnet och vispa lätt. Grädda! servera med vispad grädde som du blandar med chokladsås och riven choklad!

Chokladsås :
1 dl vatten
1 dl strösocker
100 gram mörk choklad

GÖR SÅHÄR :


Blanda ner alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på svag värme ca 10-15 minuter. Rör försiktigt, när chokladsåsen tjocknat något är den klar!

24
4