Äggrulle med Ost & Bacon


Denna rulle fick jag syn på i tidningen ”Matmagasinet” och jag föll för den direkt. Det är en rulle som man borde kunna kombinera i oändlighet tänkte jag och nu till påsk så vill jag göra denna med rökt lax, philadefliaost, citron & dill! Va tror ni om det?

Detta recept är med bacon, färskost och bladspenat och jag kan lova er, det är sååå gott så ni bara måste prova!! Låt fantasin flöda och gör er egen smakkombination till denna läckerrulle i påsk! Busenkel och otroligt god. Passar bra som förrätt, tilltugg eller på sena natt-timmen! 🙂

Det här behöver du :
8 ägg
4 msk grädde
½ tsk salt
Nymalen svarpeppar

Fyllning :
100 gram babyspenat
smör till stekning
100 gram naturell färskost
140 gram knaperstekt bacon

GÖR SÅHÄR :
Vispa upp ägg, grädde & kryddor. Använd en ugnsplåt och gör en form av bakplåtspapper och gem i storlek ca 30 * 40cm. Häll ut smeten i formen och grädda i 200 grader 6-8 min. Stjälp sedan upp den på bakplåtspapper. Fräs på spenaten i smör, salta och peppra. Tillsätt färskosten och blanda ihop till en röra. Bred på röran och fördela bacon i småbitar över. Rulla ihop!

Se även recept på köttfärsrulle :

 1. Linda skriver:

  Hej Linda!

  Jag har provat denna en gång innan, eller två och vi älskade den. Tänkte ha den nu på fredag när vi ska ha lite mingeltilltugg och nu minns jag inte om vi serverade dom ljumna eller kalla….hur serverar du dom?

  Tack för att du finns en av mina matgurur på nätet ;)!

  Kram Linda

  1. Hej Linda!

   Jag serverar dom gärna ljumna, eller ännu bättre; när du fyllt och rullar ihop kan du lägga hela rullen på en plåt, strö över ost och gratinera i ugnen på 225 grader tills osten fått fin färg! 🙂
   Lycka till!
   /Linda

 2. Liten trevlig kvällsrätt som inte kräver för mycket förberedelse.
  Ofta letar man ju sådana små snabba recept.
  Tackar,tackar Linda

 3. maggan skriver:

  Den ser god ut!
  Ska testas i veckan som kommer.

 4. Nu har jag testat rullarna. Kolla gärna resultatet på min blogg. Har hänvisat till din sida!:)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..