Chokladvåfflor med ripplad grädde


Torsdagen den 25:e mars är det stora våffeldagen så jag tänkte bjuda på ett gott tips, nämligen

chokladvåfflor

! För alla chokladälskare så är detta den ultimata våfflan serverad med chokladripplad grädde och riven mörk choklad! Det funkar till de flesta recept, det jag använder nu är utan ägg men det fungerar med ägg också såklart. Chokladen är tillsatt i det smälta smöret, för övrigt är det ett vanligt våffelrecept!

Det här behöver du :
100 gram smör
2 msk kakao el. bitar av mörk choklad
2 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 dl loka, el ramlösa

GÖR SÅHÄR :
Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en vispskål. Vispa upp med mjölken. Smält smöret och rör ner kakaon eller cohkladen och tillsätt i smeten. Häll sist i bubbelvattnet och vispa lätt. Grädda! servera med vispad grädde som du blandar med chokladsås och riven choklad!

Chokladsås :
1 dl vatten
1 dl strösocker
100 gram mörk choklad

GÖR SÅHÄR :


Blanda ner alla ingredienser i en kastrull och låt sjuda på svag värme ca 10-15 minuter. Rör försiktigt, när chokladsåsen tjocknat något är den klar!