ANNONS
Integritet på Tailsweep

Godaste köttfärssåsen med rotselleri

/

Får jag presentera min favorit bland rotfrukterna!

Herr Rotselleri!

Han är mild, söt, god, perfekt smakhöjare och en nyttig sådan! I den maträtt jag gillar honom allra bäst är nämligen köttfärssåsen! Här kommer han väl tillrätta och han delar gärna sällskap med massa tomat och oregano! En 10-poängare helt klart!

Så tveka inte att stoppa honom i en plastpåse nästa gång ni står i grönsaksdisken och begrundrar dessna knölar, den ena mer lik den andra. Rotsellerin är billig och ett måste till ”mammas köttfärsås” enligt Joline! 🙂

I den här såsen har jag valt att riva både rotselleri, morötter och finhackad lök. Detta har fått fräsa ihop i stekpanna med en massa oregano. När man sedan brynt köttfärsen så tillsätter man detta ”fräs” av goda smaker och köttfärssåsen är gå god väg till succé! Glöm inte tomatpuré, ketchup, å de ska inte snålas! Rotselleri tycker om tomat! 🙂


Rotsellerin är min absoluta favorit av rotfrukterna. Den åker titt som tätt ner i varukorgen och till 90% så använder jag den till köttfärssås! Innan du river ner den så går det utmärkt att skala den med osthyvel!


Riven rotselleri.


Här tillsammans med rivna morötter och hackad gul lök.


En utomordetligt fin smakgrund till köttfärssåsen.


Det färdiga resultatet. 1 kilo blandfärs, 1 rotselleri, 2 gul lök, 2 morötter, oregano, tomatpuré, ketchup, köttbuljong, salt & peppar & en gnutta socker… Redning med maizena.

22
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00