Godaste köttfärssåsen med rotselleri


Får jag presentera min favorit bland rotfrukterna! Herr Rotselleri! Han är mild, söt, god, perfekt smakhöjare och en nyttig sådan! I den maträtt jag gillar honom allra bäst är nämligen köttfärssåsen! Här kommer han väl tillrätta och han delar gärna sällskap med massa tomat och oregano! En 10-poängare helt klart!

Så tveka inte att stoppa honom i en plastpåse nästa gång ni står i grönsaksdisken och begrundrar dessna knölar, den ena mer lik den andra. Rotsellerin är billig och ett måste till ”mammas köttfärsås” enligt Joline! 🙂

I den här såsen har jag valt att riva både rotselleri, morötter och finhackad lök. Detta har fått fräsa ihop i stekpanna med en massa oregano. När man sedan brynt köttfärsen så tillsätter man detta ”fräs” av goda smaker och köttfärssåsen är gå god väg till succé! Glöm inte tomatpuré, ketchup, å de ska inte snålas! Rotselleri tycker om tomat! 🙂


Rotsellerin är min absoluta favorit av rotfrukterna. Den åker titt som tätt ner i varukorgen och till 90% så använder jag den till köttfärssås! Innan du river ner den så går det utmärkt att skala den med osthyvel!


Riven rotselleri.


Här tillsammans med rivna morötter och hackad gul lök.


En utomordetligt fin smakgrund till köttfärssåsen.


Det färdiga resultatet. 1 kilo blandfärs, 1 rotselleri, 2 gul lök, 2 morötter, oregano, tomatpuré, ketchup, köttbuljong, salt & peppar & en gnutta socker… Redning med maizena.

 1. Nu är även denna variant lagad. Mycket god! Ännu en variant som det är lite ”skolsmak” på. Det blir mustigt med sellerin och morötterna. Tack för ännu ett gottigt recept!

 2. Rotselleri är något som jag den senaste tiden har fått upp ögonen för. Förr tyckte jag inte alls om det. Jag känner att jag absolut måste testa din variant av köttfärsås i veckan 🙂

 3. Gott med en ny smak att tillsätta i köttfärsåsen 🙂 Kul att göra något lite annorlunda med klassikern. Måste jag testa någon dag!

  Kram

 4. Attans, nu ar hemligheten spridd. Sellerin var ju hemligheten i kottfarssasen.
  ”Pappas” kottfarssas numera ingen hemlighet…
  Trist;-)

 5. Anne skriver:

  Åh, tack för den påminnelsen! Jag hade en halv klump kvar i kylen från min Årstidernalåda, och hade svår ångest för vad jag skulle göra med den.. men här kommer den ju absolut till sin rätt. Nu puttrar det för fullt på spisen 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..