ANNONS

Korv & Rotfruktspanna i krämig sås

/


Idag har varit en lång dag känns det som och huvudvärken vill inte släppa, ska bli skönt att gå å lägga sig snart! Är inte riktigt piggelin ännu efter förkylningen och har varit och fått medicin idag för stämbanden och lungorna. Skulle helst av allt sovit heeela dan, men de går ju inte! Men nu ska jag sluta klaga för jag har faktiskt ett helt fenomenalt gott recept med falukorv att bjuda på ikväll! 😉 Till middag fick de bli något lätt & snabbt tänkte jag. En bit falukorv låg i kylskåpet… Känner ni igen er såhär långt??

Bara lugn! Det går att trolla fram otroliga rätter med falukorv & lite fantasi! Detta blev faktiskt det godaste jag ätit med falukorv på väldigt länge! Ni måste prova. Det är en snabb ”sväng-ihop-panna” med falukorv, rotfrukter, lök & dijonsenap som lagas under tiden riset kokar!

4 port
Det här behöver du :
500 gram falukorv
2 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
½ purjolök
1 kruka färsk persilja
1 dl grädde
4 dl mjölk
1 msk dijonsenap
1 förp. knorr fond (beef)
maizenamjöl + lite vatten
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR :
Koka upp vattnet till riset och tillsätt önskad mängd. Riset ska småkoka ca 20 min och under tiden hinner du bli färdig med korvgrytan. Skär falukorven i halvmånar och stek i stekpanna. Lägg åt sidan så länge och diska ur stekpanna. Skär lök, purjo, morötter och palsternacka i mindre bitar el. stavar. Fräs på i stekpanna i en klick smör och lite olja. Låt steka tills löken blivit genomskinlig. Slå på grädden, mjölken. Klicka i senap i såsen och även fonden. Låt allt få koka upp och sänk värmen. Red ev. av såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten för tjockare konsistens. Finhacka persilja och strö över. Smaka av med salt & peppar. Kanske en gnutta senap till om man tycker! Servera med riset! Detta är verkligen kanong0tt!


Druvans nya ris/bulgurblandning som sägs vara både nyttigare och göra riset saftigare. Faktiskt så blev det så också! Saftig och gott, en klar favorit!!


Pannan är färdig att serveras!


Smaklig måltid!

16
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00