ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fyllda Lövbiff Rullader i god Skysås

/

Äntligen fredag

och ikväll står det faktiskt ostbricka på menyn! Ser verkligen fram emot att prova lite goda ostar, bl a några från Falbygdens ost. Kittost, vitmögelost, och en roquefort, en fin bit fontina, getost, en krämig brie och andra små askar färskost. Och till detta lite olika marmelader, kex & vindruvor, prosciutto, ciabatta & olivbröd! Men detta återkommer jag med lite senare… 😉

Här har jag förberett morgondagens middag, fyllda lövbiff rullader! Sån där god husman som man bara längtar sååå mycket efter ibland! Kött & potatis helt enkelt! Dessa rullader har jag fyllt med bacon, pepparrot, lök & dijonsenap.

Dom är riktigt, riktigt goda så jag rekommenderar er att damma av en kär gammal husman då och då! Sega och tråkiga behöver ni inte tänka, för dessa blir så möra att dom smälter i munnen om dom bara får bräsera tillräckligt länge. Servera med potatis, vinbärsgelé & kokta grönsaker.

Så när ni går där och tittar i kyldisken bland köttet, lövbiff, eller likväl sjömansbiff som det ibland kan stå på förpackningen tveka inte! Det blir urgoda rullader! Men är också gott och användbart som strimlat kött i wok och snabb-grytor.

4 pers
Det här behöver du :
8 – 10 skivor lövbiff
1 gul lök
1 dl riven pepparrot
1 pkt bacon
1 msk dijonsenap
Vatten

Skysåsen :
½ liter köttbuljong (egen el fond/tärning)
1 tsk dijonsenap
½ dl grädde
Salt & peppar
Maizenamjöl + vatten till redning

GÖR SÅHÄR :
Skala och riv pepparroten. Finhacka löken och skär bacon i mindre bitar. Blanda ihop fyllningen med dijonsenap. Bred ut fyllning på varje lövbiff och rulla ihop. Fäst med tandpetare. Hetta upp en stekpanna med smör & lite olja. Stek rulladerna tills de får fin färg. Slå på vatten och låt dom brässera ca 1 timme. Bräsera på medelvärme, utan lock och fyll på med mer vatten, vartefter det kokar bort. Ta sedan upp rulladerna på ett fat och ta bort tandpetarna. Nu är det dags för såsen.

Såsen :
Sila skyn från pannan och slå sedan tillbaka den. Tillsätt köttbuljong, senap och grädden och låt koka upp. Red såsen med maizenamjöl utrört i lite vatten. Smaka av med salt & peppar.


Pepparroten är en stark & kryddig rotfrukt som används råriven som en rejäl smaksättare i såser, dressingar, sallader! Passar alldeles ypperligt till nötkött och fisk! Pepparroten ”skalar” du enklast med en osthyvel, därefter kan den rivas. Förvaras i kylskåp men kan även frysas och rivas fryst.


Nu kan jag lova er att det tåras i ögonen. Pepparroten är stark och det luktar faktiskt Mc Donalds

Big Tasty

, haha… 😉


Här har vi fyllningen till rulladerna. Finskuren bacon, en normalstor lök, finhackad. Riven pepparrot & en matsked dijonsenap.


Lägg på fyllningen på lövbiffen och tryck till med gaffel.


Rulla ihop och fäst med tandpetare.


Stek på hög värme i smör & lite olja tills de får fin färg.


Slå på vatten och låt rulladerna bräsera ca 1 timme då blir dom riktigt möra och fina och absoluta inga sega historier!

Andra relaterade inlägg till detta recept :


Skysås – så lyckas du!


Recept med Rotfrukter


22
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00